Újból meghirdeti Mesélő hangjegyek rajzpályázatát a Liszt Ferenc Kamarazenekar – Nyerj egyéni zeneórát vagy akár saját koncertet az iskoládnak!

Az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar megalakulása óta fontos feladatának tartja a fiatal generáció megismertetését a klasszikus zenével, így a nagy népszerűségnek örvendő Mesélő hangjegyek rajzpályázatát idén is meghirdeti. A gyerekeket idén is arra kérik a szervezők, hogy a megadott 3 darab közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni bármilyen alkotással (pl. konkrét történet, emlék lerajzolva vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt mű) lehet.

Az idei év újdonsága, hogy a két iskolás korosztály (1-4. osztályos tanulók és 5-8. osztályos diákok) mellett már az óvodások is beküldhetik rajzaikat.

A 3 zenemű, amihez kapcsolódóan várják a pályázatokat (a darabok meghallgathatóak a zenekar honlapján, a következő linken keresztül: https://www.lfkz.hu/hu/hangfelvetelek):

  • Prokofjev: 1., D-dúr „Klasszikus” szimfónia, 1. tétel
  • Grieg: Holberg-szvit – Sarabande
  • Bartók: Román népi táncok (óvodások számára ezt a művet javasoljuk)

A pályázatokat elektronikus úton lehet beküldeni 2023. június 4. 24.00 óráig.

Mindhárom korcsoportban a 3 legszebb alkotást beküldő, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák. Az óvodások családi koncertjegyet nyerhetnek, az iskolások pedig a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak. Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlottak a legaktívabb iskola számára, az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.

További információ: https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-2023-rajzpalyazat

Forrás: Liszt Ferenc Kamarazenekar

, ,