Kicsik és nagyok utazása a LEGO kiállításon

Szerző: Aladi Lili
Fotók: © Kaunitz Miklós

A Brickmasons csapatának LEGO kiállítása kerül megrendezésre az Óbudai Kulturális Központban 2023. április 22-én és 23-án. A kiállítás vasárnap is 10-től 18 óráig látogatható.

Az érdeklődők több mint 500 m2-en tekinthetik meg az egyedi LEGO alkotásokat. Junior és felnőtt kiállítók diorámáit lehet megtekinteni, melyek filmjeleneteket, történelmi eseményeket, a Star Wars és a The Mandalorian univerzumokat, egyedi autókat és kamionokat, valamint a tanyasi és városi világot kívánják bemutatni.

Az apró elemekből készült kreációk izgalmas színvilággal, részletgazdag jelenetekkel és felismerhető alakokkal rendelkeznek, így a kisebb gyerekek számára is élvezhetővé és befogadhatóvá válik a kiállítás. A kisebbek találkozhatnak például Grogu-val (Baby Yoda), a Galaxis őrzőiből ismert Groot-tal, de a T-Rex és más számos dínó is felfedezhető a Jurassic World/Park filmekből. Szemügyre vehetik a vadnyugatot és a western filmeket idéző kreatív megoldást, de a kalózok és tengeri ütközetek világával is megismerkedhetnek. A kiállítás nem csak a gyerekek számára nyújt lebilincselő élményt, hanem a felnőttek részére is, hiszen a jól ismert történelmi események, a filmjelenetek és a Space installáció is szórakoztathat és hathat az érzelmekre.

Felfedezhetjük, hogyan néz ki egy komplett város LEGO-ból, de a magyar történelem fontosabb eseményeit is megtekinthetjük kronológiai sorrendben, melyet egy kis doboznyi LEGO-ból épített meg az alkotó. Ez, és még sok más alkotás is jól szemlélteti azt, hogy aki kreatív és jó a fantáziája az kis mennyiségű LEGO-ból is képes különleges kreációt létrehozni.

Természetesen leginkább nagy felületet elfoglaló, illetve a legkisebb növényig és figuráig is részletgazdag alkotások vannak a kiállításon, mint például a második világháborúnak egy mozzanatát bemutató mű, egy olajfúró kút és rendszerét megjelenítő mű. A kisebb építmények is vonzzák a látogató tekintetét, mert mérete ellenére részletes és egy kiragadott jelenetet kíván bemutatni.

A kiállításon játék is várja az érdeklődőket, akiknek feladata az, hogy öt Batman-figurát kell felfedezniük a kiállított alkotásokban. Ez a feladat – azonkívül, hogy vajon kinek sikerül előbb megtalálnia az öt figurát – arra is sarkallhatja a gyerekeket és felnőtteket is, hogy minél pontosabban és részletesebben figyeljék meg az adott alkotást.

LEGO alkotások kiállítása Óbudán

Időpont: április 22. 10.00 – április 23. 18.00
Helyszín: Óbudai Kulturális Központ (San Marco utca 81. Budapest, 1032)

, ,