31 hét után jótékonysági vetítéssel búcsúzik a Magasságok és mélységek a moziforgalmazástól

Egyszer minden jónak vége szakad: a Magasságok és mélységek több mint fél évvel a bemutatója után egy közönségtalálkozóval egybekötött jótékonysági vetítéssel búcsúztatja a moziforgalmazást: április 28-án a Premier Kultcaféba Csoma Sándorral, a film rendezőjével és Sümeghy Claudiával, a film egyik producerével is találkozhatnak, akik még nagyvásznon szeretnék elcsípni a Magyar Filmkritikusok által a legjobb első filmnek szavazott alkotást.

Ritka öröm, amikor a közönség ilyen sokáig műsoron tart egy magyar filmet: a 2022 szeptember 22-én mozikba kerülő, megtörtént eseményeken alapuló Magasságok és mélységek Erőss Zsolt (Trill Zsolt) felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) szemszögéből ábrázolja a valaha volt talán legnépszerűbb magyar hegymászónk elvesztésének fájdalmát, és reményt adó utat mutat a jövő felé. Eddig közel húszezer ember szavazott bizalmat a Magasságok és mélységeknek, amely a moziba kerülése óta eltelt időkben a közönség és a kritika kedvence lett: „Csodálatos magyar gyöngyszem.” – írta róla a Képmás Magazin, a 24.hu szerint pedig egyenesen „Az év magyar csúcsteljesítményei között a helye.” Sokan méltatták Pál Emőke és a Sterczer Hilda kislányát alakító Nagy Enikő játékát egyaránt, a filmnek pedig a Magyar Filmkritikusok a legjobb első filmnek és a legjobb operatőri munkának járó díjat is odaítélte.

A film terjesztése különleges közönségtalálkozókkal indult, így nem csoda, hogy a filmet forgalmazó JUNO11 Distribution úgy döntött, hogy a moziforgalmazást szintén egy különleges eseménnyel zárja, ahol a nézőkkel összefogva egy rendkívül fontos ügy mellé állhat: aki április 28-án 18:30-kor (újra) jegyet vált a filmre, azon túl, hogy egy maradandó filmélményben és egy izgalmas beszélgetésben is része lehet, a fogyatékossággal élők munkahelyteremtésén dolgozó Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt is támogathatja, hiszen a jegyekből befolyó teljes bevétel a Premier Kultcafét is üzemeltető szervezethez kerül. Jegyvásárlás kizárólag a helyszínen lehetséges. A jegyek ára egységesen 1800 forint.

A Magasságok és mélységek című életrajzi filmet Csoma Sándor írta és rendezte, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. Az operatőr Tóth Levente, a vágó Márton Dániel, a zeneszerző Balázs Ádám volt. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a CURTIZ című, többszörös díjnyertes Netflix filmet is jegyző JUNO11 Pictures produkciójában és Romwalter Judit koproducer jóvoltából a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készült.  

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1446226866207280

Forrás: JUNO11 Pictures

,