Felejthetetlen élményekkel vár idén is a Margitszigeti Színház

Világsztárok, a hazai legjobbak, ragyogó zenei tehetségek a klasszikus és pop színpadokról, látványos showelemekkel készülő koncertek, színházi, opera-, balett-, operett- és musicalbemutatók; 30 éves a Jurassic Park, a kultikus film és gigantikus zenéje szimfonikus nagyzenekarral, családi dínó játékkal. Budapest egyesítése 150. évfordulójának ünnepi koncertje és kiállítása, Piazzolla, az argentin tangó forró elragadó világa táncban, hamis és igaz szerelmi történetek, Shakespeare Szentivánéji álom vígjátéka és bolondos éjszakája a szigeten, Lehár Ferenc: Luxemburg grófja, világsikerű operettbemutató; a Rómeó és Júlia időtlen története varázslatos balettben, Verdi Attila operája sztárvendéggel, Sukhishvili, a Grúz Nemzeti Táncegyüttes; Báthory Erzsébet opera-musical; a hazai zenei és színházi élet nagyjai várják a nézőket a Margitszigeten, élmény versben, zenében és táncban a margitszigeti nyári színház varázslatos világában.

Margitszigeti Színház © Kubicsek Krisztián

Májustól indul a 2023-as évad, mely nagyszabású, egyedi produkciókat tartogat. Már kezdésként két világhíres brand fantasztikus produkcióját élvezheti a közönség! A SUKHISHVILI Georgiai (grúz) Nemzeti Táncegyüttes tagjai olyan „eszement” táncművészek, akik akár arra is képesek, hogy egy óriási ugrás után térdre érkeznek meg a padlóra. Igen. Térdre. Az egész világ érthetetlenül áll azelőtt, hogy hogyan csinálják mindezt! Az ő produkciójukat szintén egy valódi kuriózum követi majd. A Margitsziget csodavilágában kicsik és nagyok egyaránt átélhetik a lenyűgöző film-zene-koncert varázslatot, hisz a 65 millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok világát felélesztő Jurassic Parkot HD minőségben láthatják majd óriásvásznon, élő szimfonikus zenekarral, John Williams ikonikus filmzenéjével, melyet a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatunk.

Sármos tehetségek a szabad ég alatt

Júniusban érkezik a Margitszigetre a nemzetközi hírű virtuóz, Daniel Lozakovich, akit csodagyerekként tartottak számon, ám mára az egyik legizgalmasabb játékú hegedűművész lett és a világ legnagyobb színpadain arat hangos sikereket. Lozakovich fenséges muzsikálása teszi majd igazán varázslatossá a 2023-as év klasszikus zenei nyitókoncertjét, melyet évről évre a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen álmodik meg a színház. A június hónap másik exkluzív eseménye Matteo Bocelli, Andrea Bocelli fiának első magyarországi koncertje. Matteo egyéni előadói és zenei karakterét egyértelműen édesapja varázslatos klasszikus operai világa alapozta meg. Az igazi és tévedhetetlen olaszos elegancia és lezserség jellemző az énekes stílusára. Meghatározó és hódító kisugárzása és egyedi előadói attitűdje minden alkalommal elvarázsolja a koncertek közönségét. Matteo Bocelli üzenete és küldetése, hogy a zenén keresztül, békét és szeretetet közvetítve, akadályokat leküzdve lehetséges minden embert elérni, összekötni a különböző világokat.

A világ nagy színpadairól egyenesen Budapestre

A Margitszigeti Színház évről évre világhíres operasztárokat hív Operagálájára. Idén két olyan hang érkezik, amely eléri a csillagokat! Pretty Yende és Nadine Sierra szopránját Párizs, New York, London, Bécs kiemelt operaházai után Budapesten is élvezheti a közönség. A Golden Age Operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett olyan népszerű dalok kerülnek repertoárra, mint a „A boy like that” a West Side Storyból vagy épp az „As Time Goes By” a Casablancából.  Az operaelőadáson a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre.

Műfajok találkozása: opera, balett, néptánc, könnyűzene

A műfaj szerelmesei, a tavaly hangosan ünnepelt Attila-operabemutató után, idén is hatalmas élménnyel gazdagodhatnak. A különleges látványvilággal és rendezéssel színre vitt előadás – a nagy sikernek köszönhetően – 2023-ban is színre kerül.

Idén Petőfit ünnepeljük, így a Margitszigeten sem maradhat el a nagy költőnk életének jelentősebb pillanatait bemutató Szabadság, szerelem! című előadás a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel.

A musical műfajának rajongóit sem hagyja a színház élmény nélkül. A Báthory Erzsébet opera-musical, a 2012-es ősbemutató után, 2023 nyarán ismét színpadra kerül a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként, neves főszereplőkkel. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal közös szabadtéri bemutató pedig egy népszerű operett lesz. A Luxemburg grófja Szente Vajk rendezésében, sztár szereplőgárdával kerül bemutatása júliusban.

Sokunk kedvenc bulis dalát, a Bamboléot is elénekelhetik a nézők ezen a nyáron közösen a Margitszigeten, hisz a Chico & the Gypsies egy hamisítatlan világzenei koncertshow-t ígér. A könnyed kikapcsolódást szeretőket további koncertshow is várja: hazánk legnépszerűbb dívája, a finom nőiességéről ismert énekesnő, Zséda lép színpadra a szabadtérin.

Szerelem, érzékiség, szenvedély, azaz a Rómeó és Júlia balett, az örök klasszikus. A Prokofjev zenéjére készült balett most új rendezésben, kirobbanó energiákkal kerül színre a Maribori Balett előadásában a Margitszigeten.

És továbbra is tánc! TANGO WITH THE STARS! Az ország legnépszerűbb, a televíziós showműsorokból megismert versenytáncosai, versenybajnokai Astor Piazzolla, a tangó királyának műveiből álló esten varázsolják el a közönséget.

Ikonikus hazai sztárok

Dolhai Attila 20 éve van színpadon. A népszerű színész, énekes épp 2003-ban a Mozart! musical címszerepével került be a köztudatba, és ez hozta meg számára a máig tartó sikert. Az elmúlt 20 év legfontosabb szerepei, állomásai, dalai és saját zenekarának szerzeményei színesítik majd a Best of Dolhai produkciót, melyben neves sztárvendégek is feltűnnek majd.

Idén a „HANG”, Frank Sinatra legnagyobb slágereit is eldúdolhatjuk a Cotton Club Singers énekeseivel. Caramel pedig már régóta visszatérő vendég a Margitszigeten. Koncertjén a régi kedvencek és az új, rádiós slágerlistákat vezető szerzemények mellett részletek hangzanak el Mesterkód című musicaljéből. A 100 Tagú Cigányzenekar a klasszikus zenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát és nótát játszik, a műsor lenyűgöző és megunhatatlan.  A margitszigeti nagyszínpadon különlegesség, hogy teljes számban lépnek fel.

A régi visszatérők sem maradhatnak el, így érkezik majd Geszti Péter a Best of Geszti produkcióval, Fenyő Miklós a legnagyobb slágerekkel és a Budapest bár is a számos remek énekest felvonultató hagyományos nyárzáró koncertjével.