A KórházSuli és a Deák17 Galéria „EGYÜTT” mutatja be legújabb kiállítását

Mindannyiunk életében van valaki, akivel EGYÜTT minden színesebb, örömtelibb. A sok közös pillanat és élmény nemcsak segít és felvidít, de inspirál is.  A Deák17 Galéria és a KórházSuli közös kiállítása ezeket a kapcsolódásokat dicséri, és a KórházSuli gyógyuló diákjainak, segítő önkénteseinek és támogatóinak munkáit mutatja be.

Magyarországon évente többezer gyerek marad ki az iskolából tartós betegsége miatt. Ők gyakran teljesen elszigetelődnek a társaiktól, és egyedül kell megküzdeniük a tananyaggal, a vizsgáikkal. A kórházi gyógyulásuk és az azt követő rehabilitációs időszak hónapokig, akár évekig is eltarthat. A KórházSuli önkéntes középiskolások és egyetemisták bevonásával segít nekik a tanulásban és abban, hogy a betegségük alatt is megmaradjon a kortárs közösségük.

Az alapítvány minden évben alkotói pályázatot hirdet Másképp című művészeti programjában. Az elkészült művek egy részét most fizikai formában is megtekinthetik az érdeklődők, hála a KórházSuli és a Deák17 Galéria együttműködésének. A két intézmény hiszi, hogy együtt kerekebb a világ, többek, erősebbek lehetünk. A tanulás gyógyít, a kortárs művészet pedig mindenkié.

Az EGYÜTT című kiállítás április 29-ig látogatható ingyenesen a Deák17 Galériában.

További információ: https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/egyutt-a-korhazsuli-kiallitasa/

Forrás: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

, ,