Tavaszi újdonságok a Pagony kiadónál

A Pagony kiadó jóvoltából három népszerű Pagony-sorozat folytatódik: Marék Veronika Boribonja a játszótérre megy, Berg Judit és Agócs Írisz legújabb Sári-sorozatában találkozunk egy sünivel, Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozatának új része egy igazi barátkozós mese. Vadadi Adrienn nemrég megismert barkái egy hatalmas céklát növesztenek, míg az angol Jarvis vicces képeskönyve mindent elmesél az igaz barátságról.

A kötetek mindegyike – egy foglalkoztatófüzettel együtt – tökéletes húsvéti ajándék lehet az óvodás korosztálynak.

Marék Veronika: Boribon a játszótéren

A szerző rajzaival

Marék Veronika legújabb mesekönyvében mindenki kedvenc medvéje, Boribon játszótérre megy, és kedvenc játékát, a kis kék mackót is magával viszi. De vajon egy pici mackó is annyira fogja élvezni a nagy hintát, csúszdát, homokozót, mint Boribon? Hamar kiderül, hogy Boribon kismackója nem minden játékkal tud ugyanolyan biztonságosan játszani, mint ő, a csúszdáról lebucskázik, a hintából kiesik – hiszen a kék mackó picike, a játszótér pedig nagy! Miután egy tavaszi záporban bőrig áznak, és majdnem el is veszítik a kismackót, Boribonnak remek ötlete támad: pici játszóteret épít a pici mackónak a nappaliban.

2-5 éveseknek

Berg Judit: Sári és a sün

Agócs Írisz illusztrációival

A Maszat-könyvekből jól ismert Sári önálló sorozatában immár a negyedik kötet jelent meg, melyben Sári és barátai egy aranyos új barátot szereznek egy pici süni személyében, amikor Sári egy sírdogáló sünt talál a kertben. Vajon hol lehet az anyukája? Úgy látszik, teljesen elvesztette. Sári beviszi a házba, megeteti, megitatja, nevelgeti a sünt, Maszattal kis házat is építenek neki, sőt, el is nevezik Töfinek. Töfi egészen addig marad velük, amíg meg nem nő és meg nem erősödik. De szerencsére nem örökre kell elválniuk egymástól, hiszen a második mesében a Sári és barátai egy kerti sütögetés közben újra találkoznak Töfivel.
Az óvodásoknak szóló kedves, tavaszi mese azt is megmutatja, hogy hogyan lehetnek valóban segítő barátai a kertekben felbukkanó állatoknak, akinek a természetben van a legjobb helye.

2-5 éveseknek

Pásztohy Panka: Pitypang és a barátság – Pitypang és Lili

A szerző rajzaival

A Pitypang és Lili-sorozat legújabb részében Lili egy különleges, új barátot szerez a játszótéren. A kisfiúval, Leóval nem egy nyelvet beszélnek, hiszen bármit is mond a kisfiú a hangtölcsérbe, Lili a „Hahó!”-n kívül egy szót sem ért, mert Leó nem tud magyarul. Szerencsére hamar megtalálják a közös hangot, és Pitypang segítségével nagyszerű játszópajtásra találnak egymásban. A Pitypang és a barátság című kedves mese arra is bátorítja a gyerekeket, hogy merjenek nyitni más kultúrák felé, hogy majd felnőttként is könnyebben, felszabadultabban fedezhessék fel maguknak a világot.

3-8 éveseknek

Vadadi Adrienn: Barkamesék – A nagy cékla
Monszport Vivien rajzaival


A címszereplő barkák apró lények, akik tavasszal pottyantak ki a barka pihe-puha terméséből. Az erdő sűrűjében laknak odúkban, bokrok alatt, fű között. A Barkamesék című sorozat második kötetében ezúttal minden egy nagy cékla körül forog. Pipi és Patyi, a barkatestvérkék kuckója mellett ugyanis egy szép nagy cékla növöget. Gondosan nevelgetik, megvédik a meztelen csigától, sőt, a víztolvaj cickánytól is! A mese végén pedig egy hatalmas lakomát csapnak, amire meghívják az összes erdei barátjukat. Igazi tavaszi finomság nem csak céklarajongóknak!

3-6 éveseknek

Jarvis: Medve és Madár – A piknik és más mesék

A szerző illusztrációival

Az angol Jarvis képes mesekönyvét kedves rajzok, finom humor jellemzi és négy, rövid, izgalmas történet tartalmaz
Medve és Madár legjobb barátok. Festegetnek, piknikeznek, egy pihe-puha takaróban kuckóznak. Néha azonban nehezebb érzelmekkel is meg kell küzdeniük – pont, mint minden kisgyereknek. A mesék végére azonban minden konfliktus elsimul, hiszen mindkettejüknek nagyon fontos, hogy a másik boldog legyen. A meghatóan humoros képeskönyv mindent elmesél arról, amit a barátságról tudni érdemes.
Csak Kucorodjunk be Medvével és Madárral egy pihe-puha takaró alá, és nevessünk velük a beszélő virágon, az elmaradt pikniken, Madár gyönyörű festményén és lessük meg egy igaz barátság meghitt pillanatait.

3-6 éveseknek

4 éves lettem! foglalkoztató


A nagysikerű 3 éves lettem! foglalkoztató után megjelent a 4 éves lettem! című meseantológiához kapcsolódó, de önállóan is használható füzet. A kötetben foglalkoztató feladatok találhatók a Pagony kedvenc mesefiguráival, hiszen négyévesen már annyi mindenre képes az ember!

A feladatok tökéletes elfoglaltságot jelentenek az óvodás gyerekeknek, akár önállóan, akár szülővel együtt is jól használhatóak. Az ovisok a füzet alapján elleshetik a hajóhajtogatás, a könyvjelző- és pörgettyűkésztés trükkjeit, farsangi álarcot készíthetnek a Sárkányovi szereplőivel, sőt, tojásdíszítős feladat is került a füzetbe, így a kötet húsvétra is tartogat kreatív meglepetést.

4 éveseknek

,