Elkezdődött A NYITVA! Fesztivál Erzsébetvárosban

Március 27. és Április 22. között új helyekkel és új élményekkel várnak a frissen beköltöző vállalkozók Budapest 7. kerületében, illetve a régi kedvencek is különleges programokkal várják az érdeklődőket.

A kihasználatlan üzlethelyiségekbe szakmai zsűri választotta ki azt a nyolc vállalkozót, akik üzletileg felkészültnek bizonyultak arra a feladatra, hogy megnyithassák saját helyiségüket. A kiválasztottak mentorprogramon vettek részt, ahol programszervezésen túl egyéni konzultációk válaszokat kaphattak szakmai kérdéseikre a mentoroktól. A beköltözéshez felújították a helyiséget, saját tevékenységükhöz és arculatukhoz illően berendezték, ahhoz, hogy március 27-től sorra nyithassanak a már régóta zárt ajtók a közönség előtt. Az újra funkciót nyert ingatlanok megtelnek élettel, szőnyegekkel, pizzákkal és közösségi programokkal – reményeink szerint – ez a fesztivált követően is így marad és a próbaidőszakon túl, a vállalkozók otthonra lelnek Erzsébetvárosban.

Térj be az új üzlethelyiségekbe nyitvatartási időben vagy a programok egyikére-mindegyikére! A programsorozat április 22-ig tart, ahol nem csak az új vállalkozók várnak kiállítással, finom falatokkal, közösségépítő- vagy alkotó programokkal, hanem a kerület régebb óta működő üzlethelyiségei is! Erzsébetvárosban összesen 14 programponttal startol a Nyitva! Fesztivál, valamint három tematikus városi sétán keresztül a kerület is felfedi építészeti-, történeti- és kulturális titkait a KÉK városi sétáin keresztül.

A teljes programkínálat elérhető a nyitvafesztival.hu honlapján, illetve a KÉK Tudástár oldalán lapozható formátumban is, vagy a programpontokra kihelyezett programfüzetekben. További tartalmak, ajánló a Nyitva! Fesztivál hivatalos Facebook vagy Instagram oldalán, ahol rendszeres programajánlók mellett friss híreket olvashatnak az érdeklődők.

PROGRAMAJÁNLÓ

ÚJ VÁLLALKOZÓK PROGRAMJAIBÓL:

  • Berber Budapest // Március 31., péntek 19:00 – Nyitóbuli
  • Twobeat Dobsuli // Április 5., szerda 18:00 – Twobeat Dobsuli Nyílt nap

Ismerkedés a dobolással Halász Máté vezetésével. Ha szeretnél elkezdeni dobolni, de nem tudod, hogy hogyan vágj bele és haladj előre, akkor ez az esemény neked szól! Nyílt óránkon elsajátíthatod a dobolás alapjait, de kipróbálhatod magad egy elektromos dobfelszerelés mögött is!

  • Madre Pizza // Április 9., vasárnap 17:00-19:30, 20:00-22:00 – Városjáró Vacsora – 5 fogásos menüsor a helyi történetekre építve
  • KristofLab //Április 10., hétfő 19:00 – IN OUT – Merényi Dávid és Sibitka Anna PopUp megnyitója

A kiállításon egyszerre bent és kint is megtapasztalhatjuk az épületek bensőséges mivoltát. Láthatjuk az intim belső tereket, fürdőszobákat és az egyedi házakat, városi elemeket, amelyek mint az ujjlenyomat úgy jellemzik az adott épületet.

  • Kisvilág Projekt // Április 14-15., péntek-szombat 10:00-18:00 – Garázsvásár másképp

Menő tavaszi-nyári cuccok, kisebb lakberendezési tárgyak várnak. Az árusok a bevétel egy részét a Kisvilág közösségi terének felújítására ajánlják fel.

  • Musica Rediviva // Április 15., szombat 11:00-11:45 – Balett foglalkozás gyerekeknek

A balett gyakorlatok kezdők és a már gyakorlattal rendelkezők számára egyaránt alkalmasak, lányoknak és fiúknak egyaránt. Mindenki szintjéhez és életkorához igazodó fejlesztést tudunk biztosítani. 

Oktatók: Elizaveta Nikonova és Nagy Júlia

  • ERZSi – Közösségi Műhely és Tér // Április 16., vasárnap 10:15 -11:45 – Játék A Folyóból_toys From The River – játék készítő workshop gyerekeknek az ERZSi műhelyben. A Duna időnként izgalmas tárgyakat, furcsa formájú fadarabokat, kavicsokat sodor ki a partra. Mit kezdjünk velük? Készítsünk belőlük játékot! English friendly, 6-8 éves gyerekeknek javasolt.
  • Parallel Hungary // Április 21., péntek 17:30-19:30 – Lost Whispers In The Distance dokumentumfilm, Mansour Forouzesh (60 perc) // 20:00 – Calle Ciega Koncert

Közös zenélés, interaktív zenei est Kiss Dávid Andrással és Cristobal Campero-val

A KÉK PROGRAMJAIBÓL:

  • Április 19., szerda 13:00 – “Mi lesz veled Csikágó?” – Kortárs építészet a Rottenbiller tengelyen

Mi vár a környékre a jövőben? Felfedezzük a századfordulós sűrűségben rejtőző kortárs építészetet, föld alatt, belső udvarokban és terveken keresztül.

Sétavezető: Klaniczay János, építész, KÉK

Találkozó hely: Baross tér, Baross Gábor szobra előtt

ERZSÉBETVÁROSI ÜZLETEK PROGRAMJAIBÓL:

  • Kruz Bike // Március 30., csütörtök 16:00 – Kruztavasz – Indítsuk együtt, közösen a bringás szezont!

Kutyabarát rendezvény. A részvétel ingyenes.

  • Magvető Café // Április 13., csütörtök 17:00 – Elutazás és Hazatérés – Dragomán György és Szegő János beszélget Konrád Györgyről és a visszaemlékezés új kiadásáról. A könyvből Máté Gábor olvas fel részleteket.
  • Szendvicsbár // Április 16. vasárnap és 22. szombat 19:00 – MEETLAB: LÉZETRICIKLI

Legendás játékok költöznek ki az unalmas monitorokról a városi térbe, ahol játszhatunk egyedül vagy egymás ellen e szokatlan játéktérben.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Az esemény támogatója Erzsébetváros Önkormányzata.