OpeRandi – Belső szabadság

A Várkert Bazár „OpeRandi” című sorozatában hétköznapi témákról állnak a beszélgetések fókuszában, melyeket az opera közege inspirál. A március 29-i est a szabadság jelentésének kérdését helyezi középpontba. Mit jelent a belső szabadság? A válaszok megtalálásában segítségünkre lesz Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus és Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője. Mindeközben pedig Verdi Don Carlos című operájából hallgatunk részleteket, Boncsér Gergely és Sándor Csaba operaénekesek tolmácsolásában, hiszen ez az a mű, amelyben szintén központi témaként jelenik meg a szabadság fogalma.

A Várkert Bazár új sorozata az OpeRandi egy különleges találkozási forma, ahol szó esik tudományról, divatról, gasztronómiáról és sok egyéb hétköznapi témáról úgy, hogy a beszélgetéseket az opera közege inspirálja.

A második est a szabadság jelentésének kérdését helyezi fókuszba. Arra keresik a választ, hogy mit jelent a belső szabadság? Honnan tudjuk, hogy adott helyzetben mi a jó döntés? Mi az a helyzet, amiben érdemes benne maradnunk és mi az, amiből ki kell lépnünk? Hogyan hat a közösségi média a belső szabadságunkra? A válaszok megtalálásában segítségünkre lesz Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus és Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője. Mindeközben pedig Verdi Don Carlos című operájából hallgatunk részleteket, Boncsér Gergely és Sándor Csaba operaénekesek tolmácsolásában, hiszen ez az a mű, amelyben szintén központi témaként jelenik meg a szabadság fogalma.
Igen hosszú kalandozásra indulunk a lélek kanyargós útjain, de megéri velünk tartani!

OpeRandi – Belső szabadság

(március 29., szerda, 19:00 – Várkert Bazár, Testőrpalota)

A sorozat műsorvezetője: Bátor Anna

Vendégek:

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus
Szabó Máté rendező, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője
Boncsér Gergely operaénekes
Sándor Csaba operaénekes

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/operandi-belso-szabadsag

Forrás: Várkert Bazár