Eddig közel nyolcvanezren látták a Vaszary-kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában

Április 2-ig láthatók a 20. század első felének egyik legnépszerűbb magyar festője, Vaszary János korábban ismeretlen képei a Magyar Nemzeti Galériában. A tárlaton bemutatott mintegy 70 műből 24 mindeddig teljesen ismeretlen volt mind a szakma, mind a közönség számára. A festmények a teljes életmű szinte minden korszakát képviselik: a korai impresszionisztikus időszaktól az expresszív kompozíciókig, a párizsi art deco stílustól a Duna-korzó-képekig és a mediterrán hangulatú tengerparti jelenetekig. A Vaszary. Az ismeretlen ismerős című kiállításon az újonnan előkerült alkotások mellett a múzeum gyűjteményében található más Vaszary-remekművekkel, valamint magángyűjteményekből kölcsönzött kevésbé ismert, sokáig lappangónak hitt fő művekkel is találkozhat a közönség. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás az utolsó két hétvégén, szombaton és vasárnap (március 25., 26. és április 1., 2.), meghosszabbított nyitvatartással 19 óráig látogatható.

Március 22-én szerda este, a Múzeum+ programon a kiállítás este 22 óráig várja a látogatókat. Ezen az estén a múzeum számos programot – előadást, tárlatvezetéseket, workshopot, élő jazz-zenét és borkóstolót – ajánl a közönségnek.  

Március 30-án, csütörtökön, 18 órától egy különleges és egyúttal utolsó tárlatvezetést ajánl a múzeum a tárlatban: a résztvevők a Vaszary-életművet átfogóan ismerhetik meg az időszaki kiállítás, valamint a 20. századi gyűjtemény műtárgyain keresztül.

Bővebben a kiállításról és a programokról: https://mng.hu/

Forrás, fotók forrása: MNG