Tavaszi zsongás a Duda Éva Társulattal

Kirobbanó energia, karneváli hangulat, egzotikus álomvilág és élőzenével kísért tánc-cirkuszi kavalkád – legnépszerűbb előadásaival várja közönségét a Duda Éva Társulat a tavasz beköszöntével. A különleges látványszínházi produkciók egyedi, megismételhetetlen perceket kínálnak!

RAMAZURI © Gordon Eszter

Március 12-én, a családoknak kedvezve dupla előadással szerepel a Nemzeti Táncszínház műsorán a Társulat legnépszerűbb produkciója, a RAMAZURI. Az előadás egyik fő eleme a látvány, melyben a különleges mozgásvilág rendkívüli vizuális élménnyel párosul. Farkas Izsák és Szarvas Dávid élőzenei duója pedig garantálja a teljesen egyedi karneváli hangulatot, melyben az elektrowsing, az etno, a jazz és hip-hop irányzatok is megjelennek. A Duda Éva Társulat ezzel az esttel elrugaszkodik a táncszínházi világ új dimenziójába. Olyan szavakon túli univerzumba invitálnak, ahol a kezdés pillanatában eltűnik az idő és élvezhetjük a pezsgő kalandot.

FRIDA, az élet múzsája © Lékó Tamás

A Duda Éva Társulat frissen mutatta be legújabb produkcióját FRIDA, az élet múzsája címmel, a Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben – az előadás április 6-án, május 11-én és 12-én lesz látható. A Frida Kahlo mexikói festőnő életét és művészetét feldolgozó látványos előadás egzotikus álomvilágba kalauzolja a nézőt a zene, a mozgókép és a táncművészet gazdag kifejezőképességére építve. Akárcsak egy különös tárlatvezetésen, a táncképek során megmutatkoznak a női sors szépségei és kihívásai, szenvedélyes szerelmi történetek, egy impresszív kultúra képei, karneváli hangulat és Frida életének egy-egy meghatározó pillanata. Nem Kahlo élettörténetét, hanem életútja és művészete által inspirálva egy önálló látványszínházi víziót mutat be a Társulat egy drámai, ám mégis színes és élettel teli világról.

Duda Éva idén húsz éve működik meghatározó rendező-koreográfusként a hazai és nemzetközi színházi szcénában. Többféle műfajban járatos művészként hozta létre önálló együttesét, a Duda Éva Társulatot, amely az elmúlt tíz évben Magyarország vezető független formációi közé emelkedett. A Társulat missziója a kortárs művészetek, ezen belül is a kortárstánc népszerűsítése és megismertetése új közönséggel, szélesebb társadalmi rétegekkel.