Csontváry Kosztka Tivadar egyik jelentős művét kínálja eladásra a Virág Judit Galéria – A festmény kilétét az Art and Antique vásár kezdetéig teljes titok övezi

Csontváry Kosztka Tivadar egyik jelentős művét állítja ki és kínálja eladásra az Art and Antique vásáron a Virág Judit Galéria. A művészeti seregszemlét március 2. és 5. között rendezik meg a Bálnában, a Csontváry mű kiléte azonban a megnyitóig teljes titokban marad a nagyközönség előtt.

Bak Imre: Kalligráfia

Újabb Csontváry művel adja meg az Art&Antique vásár színvonalát a Virág Judit Galéria. 2022-ben a magyar festőóriás Pirosruhás gyermek című képét állították ki ezen a rendezvényen, az a festmény a művész életművének egyik legismertebb és legtöbbet publikált darabja. Idén egy hasonló szenzációval készül a Virág Judit Galéria, ám, hogy melyik alkotást tárják a publikum, az a megnyitóig hétpecsétes titok marad.

Lakner László: Kürt és káposzta

„Mindig hatalmas ünnep a hazai műkincspiac életében egy Csontváry kép felbukkanása. Büszkék vagyunk arra, hogy a Hídon átvonuló társaság, a minden aukciós rekordot megdöntő Titokzatos sziget, valamint a Pirosruhás gyermek után ez a mostani már a negyedik alkotás a művésztől, amelyet bemutatunk és értékesítésre kínálunk az elmúlt két évben. Az Art and Antique vásár inspiráló környezet, amely évről-évre egy tető alá hozza a kereskedőket és a műkedvelőket” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria vezető művészettörténésze.

Mednyánszky László

Az Art&Antique vásáron a galéria klasszikus és kortárs műveket egyaránt kiállít. A látogatók megcsodálhatják többek között Paál László és Mednyánszky László 1-1 tájképét, valamint a korai magyar modernizmus egyik gyöngyszemét, Dobai Székely Andor párizsi fürdőzőket ábrázoló festményét is. A kiállítás kiemelkedő művei közé tartozik továbbá Nádler István 1996-ban készült Cím nélkül sorozatának három nagy méretű olajképe, emellett Lakner László 1964-es Kürt és káposzta című alkotása. Ezek mellett Rozsda Endre apró elemekből, kaleidoszkópszerűen felépített Kompozíciója, Konok Tamás 1976-os Tension linéaire című műve, Keserü Ilona hetvenes évekbeli szitanyomatai (June Variation A, Accord C), illetve a nemrég elhunyt Bak Imre, Birkás Ákos, Fehér László és Hencze Tamás művei is megtekinthetők majd a Bálnában március 2. és 5. között.

Rozsda Endre: Kompozíció

Az Art and Antique az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szervez jótékonysági árverést online formában 02. 24-től az Axioart felületén. Az idei kedvezményezett az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány lesz, akik többek között Ukrajnából menekült balettnövendékeket is támogatnak. A Virág Judit Galéria az online aukción egy Deim Pál szitanyomatot bocsát árverésre a festőművész Építészet III. című festménye alapján.

Forrás: Virág Judit Galéria