A Highlights of Hungary 2022 jelöltjei között a Radnóti

A Radnóti Színház „Közelebb a közügyekhez” kampányának fotósorozata is bekerült a Highlights of Hungary 2022 jelöltjei közé.

© Csoszó Gabriella

A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket. A Radnóti Színház kampánya a jelölést a Highlights szakmai nagyköveti csapatának tagjától, Rókusfalvy Lili (televíziós szerkesztő-műsorvezető) és édesapja, Rókusfalvy Pál (a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, bortermelő, kommunikációs szakember) páros nagyköveti csapattól kapták, akik így nyilatkoztak a fotósorozatról: „Ebben benne van minden, ami nekünk a Highlightsot jelenti! Ezek az őszinte képek olyan hatást érnek el nálunk, amivel közelebb érezhetjük magunkat a kiemelt társadalmi problémákhoz. A kivitelezése különlegesen őszinte, művészi, néhol provokatív, de minden esetben igaz és ezáltal nagyon megérinti az embert. Bízunk benne, hogy másokat is elfogadásra, párbeszédre, és gondolkodásra ösztönöz!

A Radnóti színészei a 2022|2023-as évadban felelős állampolgárként állást foglaltak számukra is fontos társadalmi problémák mellett. A kampány célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet olyan kérdésekre, amelyek mindannyiunkat érintenek. A fotósorozatok és a színészek nyilatkozatai közelebb hozták, kinagyították, felhangosították ezeket a fontos ügyeket fél éven keresztül. A 2022. október 3-án indult kampány fotósorozatára Csoszó Gabriella fotóművészt, aktivistát kérte fel a színház. Egy-egy üggyel több napon át foglalkoztak a közösségi oldalaikon. Választott ügyeik között vannak égető kérdéseket feszegető témák: az oktatás jövője, a tanárok helyzete, a lakhatási válság vagy a fiatalok elvándorlása. Vannak hosszú évek óta megoldatlan problémák: a roma felzárkóztatás, az állami gondozottak helyzete vagy az akadálymentesség. Társadalmunk mentális egészsége érdekében kiemelik a bántalmazó kapcsolatokat, a gyűlöletkeltést, a túlfogyasztást és az internetfüggőséget, de megtalálható a nagyon személyes érintettség is ügyeikben, mint a nyugdíjasok helyzete, az élhető tereink vagy az erdő védelme is. A Radnóti Színház fotósorozata, valamint a színművészek nyilatkozatai, kiállásai az alábbi oldalon tekinthetők meg. A jelölteket a közönség a Highlights of Hungary weboldalán ismerheti meg és szavazhat az általa legjobbnak tartott jelöltre. A közönségszavazás március 7-én indul majd, a nagyközönségnek két héten keresztül, március 22-ig lesz lehetősége leadni a szavazatokat a kedvenc jelöltjeire, a Highlights of Hungary weboldalán létrehozott szavazófelületen.

Forrás: Radnóti Színház