The Flying Theatre – az első repülőtéren működő színházi társulat

Flying Theatre célja egy olyan kulturális katalizátorrá válni, ami működésével továbblép az előadóművészeti szektor klasszikus keretein és forradalmian új módon kerül kapcsolatba a közönséggel. A színház bázisa 2023-tól Billund nemzetközi repülőtere lesz, amely így a világ legelső repterévé válik, ahol rezidens színházi társulat működik.

A projekt keretében változatos program kerül megvalósításra, minden korosztály számára: a nagy forgalmú időszakokban színház és opera performanszok a beszállókapunál, az érkezési tranzitban, illetve különféle havi rendszerességű rendezvények, mint például színházi és táncelőadások, felolvasóestek, vetítések, workshopok és művészeti fesztiválok a hangárokban. 

A terminálon elhelyezkedő új bázis egyszerre működik majd stúdiószínházként, videóinstallációként és moziként. A projekt más nemzeti és nemzetközi kulturális intézményekkel és eseményekkel együttműködve és azokat összekötve valósul meg, BLL reptér pedig egy új nemzetközi kulturális hálózat központjává válik.

http://www.detflyvendeteater.dk

BIO 

The Flying Theatre – Det Flyvende Teater egy új, Dániából induló művészi kezdeményezés, mely mögött Giuseppe L. Bonifati (Olaszország) művészeti igazgató és Sugataghy Linda (Magyarország) kreatív producer duója áll. A páros 2010 óta nemzetközi jelentőségű színházakban, galériákban, múzeumokban és művészeti fesztiválokon mutatkozott be munkáival és kapott különböző díjakat Dániában és a világ számos más részén. Művészeti tevékenységük mellett rendszeresen előadásokat és workshopokat tartanak európai és latin-amerikai művészeti egyetemeken, és a filmiparban is aktívak. A művészpár 2021-ben házasodott össze a billundi reptéren.

Forrás: Flying Theatre

,