Wagner inspirálta verspremier Grecsó Krisztiánnal

2023. február 15-én, 19.30-kor az Akvárium Klubban várunk mindenkit szeretettel, ahol Grecsó Krisztián életművét érintő gondolatokra reflektál a MÁV Szimfonikus Zenekar! Ez az est azért is ígérkezik különlegesnek, mert megtudhatjuk, hogy az írónak milyen a viszonya a komolyzenéhez, és hogy szerinte mi a művészet célja a 21. században. Továbbá keressük az irodalom és a zeneművészet közös pontjait, Mozart életútján követhetjük végig a költők hétköznapjait, és szerepüket a társadalomban. Felcsendül Mozart mellett Wagner is, aminek köszönhetően  Grecsó Krisztián külön, erre az alkalomra készített műve kerül felolvasásra a zeneműbe ágyazva. A szöveg a darabba beépülve egy új vetületet és ezáltal új élményt ad a zenéhez.

A ZeneShowja Magyarország első komolyzenei talkshowja, amely a MÁV Szimfonikus Zenekar, a ZeneMűvek  és az Akvárium Klub kezdeményezésével jött létre. Az est során Seidl Dénes trombitaművész közéleti, kulturális szereplőkkel együtt keresi a zenei élet és a hivatásuk közötti párhuzamot. A beszélgetés egyes pontjaira, és a meghívott vendég életének egy-egy kiemelt epizódjára pedig a MÁV Szimfonikus Zenekar reflektál a klasszikus zene remekműveivel. A zeneműveket kontextusba helyezi a karmester, Dénes-Worowski Marcell, akinek segítségével megértjük az egyes szólamok, hangszerek jelentőségét vagy éppen a zeneszerző gondolatait.

Következő koncerten, 2023. március 8-án pedig Kovács András Péter (KAP) humorista lesz a vendég, akivel a nevetés jelenségének és a klasszikuszene komolyságának paradoxonjairól fognak beszélgetni. Szükséges-e, hogy egy zenész vagy egy humorista exhibicionista  legyen? Mennyire fér bele egy előadói karrierbe az introvertált személyiség-típus? Ezekről és hasonló kérdésekről értekeznek az est folyamán az előadók.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az eseményre.

,