HOT GOODS – Németh Dávid és Gwizdala Dáriusz kiállítása

Megnyitó: 2023. február 9., csütörtök 18 óra

A kiállítást megnyitja: Horváth Márk filozófus, esztéta

Helyszín: Resident Art galéria

Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 5. I. emelet

Látogatható: 2023. február 10-től március 11-ig

Nyitvatartás: szerdán, csütörtökön és pénteken 13-tól 18 óráig, szombaton 10-től 13 óráig, ill. ezektől eltérő időpontban, előzetes bejelentkezéssel a hello@residentart.com e-mail címen.

A Resident Art idei első kiállítása Németh Dávid és Gwizdala Dáriusz Hot Goods című projektje, melyen a két fiatal képzőművész egy közös installatív kiállításon mutatja be egymástól sokban különböző, de festői szabadságfokban mégis nagyon hasonló vizuális világát.

Mindkét alkotónál egy a dolgok mélységét kutató felszínesség tűnik fel, amelyet sajátos posztantropocentrizmus is áthat. A realista mágia megtévesztő, intenzív és magával ragadó, a dolgok előtereként meghúzódó esztétikai tartományban születik, ahol a dolgok korlátozhatatlan bősége a semmi, a hiány és a dolgok szakadékosságával együtt van jelen. Zavaros, riasztó, félelmetes, elbűvölő a dolgok világa, és semmi sem képes kategorikusan kinyilvánítani, hogy mi számít valósnak vagy valótlannak.” − Horváth Márk: A csillogó felszín és a színes hiány találkozása (Országút)

Szeretettel várunk mindenkit a Resident Art galériába!

www.residentart.com

Forrás: Resident Art