A hazai zenei élet krémje mellett a holland Kraak & Smaak is érkezik a Dunakanyarba – 2023. június 22. és 25. között jön a jubileumi VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Analog Balaton, Bagossy Brothers Company, Belga, Beton.Hofi, Blahalouisiana, Carson Coma, Csaknekedkislány, Dzsúdló, Halott Pénz, Elefánt – a legnépszerűbb hazai bandák mellett ’ropogós és finom’ zenei csemegével érkezik a Dunakanyarba a holland elektronikus funk-soul produkció a Kraak & Smaak. A kiváló zenei felhozatal mellett a 10. alkalommal megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó színvonalas cseh, szlovák és lengyel színházi produkcióival részese lesz a 10. Színházi Olimpiának. A kultúra szerelmeseinek 2023. június 22. és 25. között érdemes lesz Nagymarosra látogatni.

A világszínpadokat, köztük a Glastonbury, vagy a Coachella fesztiválokat is megjárt holland szuperprodukció, a Kraak & Smaak is érkezik a Dunakanyarba június 24-én. A funk, a hiphop, és a soul egyedi ötvözetét játszó formációnak hazánkban is egyre nagyobb a rajongótábora. Az Oscar de Jong, Mark Kneppers és Wim Plug alkotta trió, a bájos énekesnővel Berenice-szel és az energiabomba MC Seb-bel kiegészülve már többször bizonyított, teltházas klubkoncerteken és fesztiválokon repítette katarzis felé a magyar közönséget. Az élő acid-jazz kiválóságai ezúttal a Csaknekedkislány, az Analog Balaton és a Halott Pénz koncertjét követően fognak táncba hívni.

Szintén teltház és óriás érdeklődés övezi minden alkalommal a hirtelen berobbanó és azóta is üstökösként hasító Beton.Hofit és Dzsúdlót, valamint a Belga fellépéseit, a srácok június 23-án fognak színpadra lépni, míg a szintén közönségkedvenc, a VéNégyre már szinte hazajáró Carson Coma a nyitónapon örvendezteti meg a fesztiválozókat.

A 10 éve alakult és rendkívül népszerű Elefánt koncertje betegség miatt elmaradt a 2022-es fesztiválon, de jövőre pótolnak, akkor az utolsó pillanatban a Blahalouisiana ugrott be helyettük, akik 2023-ban visszatérnek, de ezúttal közkívánatra a nagyszínpadon kapnak helyet. A zárónapon felvonultatott zenei palettán olyan izgalmas, új színek is szerepelnek, mint a The Black Circle Orchestra, valamint érkezik a jövőre 10. születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company.

Mondhatni, hogy a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó a 10-es szám bűvöletébe került, hiszen a fellépő zenekarok mellett a születésnapos fesztivál részt vesz a szintén a 10. jubileumát ünneplő Színházi Olimpián. A világszínház egyik legnagyobb és legrangosabb kulturális eseményének keretein belül egy-egy kimagasló cseh, szlovák, és lengyel színházi előadást, valamint utcaszínházi produkciókat láthat majd a közönség Nagymaroson.

Ezen túlmenően a művészeti egyetemek megszólításával nemzetközi workshopot, konferenciát, valamint ÁRTÉR szabadegyetemet szerveznek, emellett közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, gyerekelőadások, és VR-színház is színesítik a programot.

Advent alkalmából a szervezők egy rendkívüli akcióval is kedveskednek a jegyvásárlóknak, amelynek keretein belül, mindössze 48 óra hosszat egy napijegy áráért válthatóak meg a 4 napra szóló bérletek.

További információk a venegyfesztival.hu/ oldalon érhetőek el.

10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, 2023. június 22-25. Nagymaros