A kultúra mecénásai és valódi partnerei – Átadták a 2022-es Art is Business Díjakat

Negyedik alkalommal és öt kategóriában adták át az ország egyetlen vállalati és művészeti világ összekapcsolódásait díjazó elismerését, az Art is Business Díjat. A díjazottak azok a felelősen és értékalapon gondolkodó magánemberek és vállalatok voltak idén is, akik komolyan közösséget vállaltak a művészeti piac szereplőivel és különböző motivációk mentén működtek velük együtt. Az idei alkalommal Dinyés Dániel karmester, zeneszerző, Dr. Vasas Norbert, a Győri Balett mecénása, a BMW Group Magyarország és a KMPG érdemelték ki Ábel Tamás üvegművész alkotását. A kétévente meghirdetett kulturális turizmus díj kategóriájában Pécs vihette haza az elismerést.

Art is Business Díj 2022 nyertesei: Erik Dipaolo, a KPMG Global Services vezetője; Péterffy Attila, Pécs polgármestere; Gombos Zoltán, a BMW Group Magyarország ügyvezetője; Dr. Vasas Norbert, orvos, a Győri Balett mecénása és Kolonits Klára operaénekes (Dinyés Dániel díjazott nevében) © Mohai Balázs

A 2019-óta működő Art is Business egy tudásmegosztáson alapuló közösségi platform, amely lehetőséget teremt együttműködések létrejöttére a forprofit és a művészeti szereplők között. Képzéseket, tanfolyamokat szervez, médiumot üzemeltet, projekteket hoz létre és nemzetközi szakembereket hoz el Magyarországra annak érdekében, hogy a művészeti világ üzleti gondolkodása kialakulhasson és a szereplők másként tekintsenek a stratégia alkotásra és a menedzsmenti építkezésre. Ezek mellett pedig a vállalati szektor művészet iránti nyitottságát és érzékenyítését tűzte zászlajára, hogy minél több és értékesebb közös projekt indulhasson el.

Art is Business Díj 2022 – Ábel Tamás képzőművész munkája © Mohai Balázs

2019-ben először ítélték oda az Art is Business Díjakat, akkor is 5 kategóriában. A vállalati kategóriákban minden esetben maguk a cégek küldhetik el a pályázataikat, amelyben kifejthetik a kulturális elképzeléseket, lépéseiket és felmutathatják, milyen stratégia mentén gondolkodnak az együttműködésekről. A mecénás kategóriában a művészeti szektor szereplői jelölhetik azokat a magánembereket, akikről úgy vélik, sokat segítenek nekik bármilyen formában az adott évben, vagy akár hosszútávon.

A Fidelio magazinnal közös díj a Kulturális mecénás kategóriája, amelyben a médium olyan művészeket terjeszt fel a kuratóriumnak, akik saját erejükből támogatják a saját kulturális közegüket.

2020 óta kétévente adják át a Kulturális turizmus díjat, amely kimondottan azoknak a településeknek jár, akik stratégiai szinten gondolkodnak a művészeti és kulturális értékeikkel.

A 2022-es díjazottak:

Vállalati díj: BMW Group Magyarország – VIDEO

Vállalati és művészeti projekt: KPMG – Come as you are kiállítás – VIDEO

Fidelio – Kulturális mecénás: Dinyés Dániel zeneszerző, karmester – VIDEO

Forprofit mecénás: Dr. Vasas Norbert, a Győri Balett támogatója – VIDEO

Kulturális turizmus: Pécs – VIDEO

További információ: www.artisbusiness.hu

Forrás: Art is Business