A Nemzeti Filharmonikusok Év Művészei – Kristófi Ágnes szoprán énekművész és Bokor Pál fagott szólamvezető

A Nemzeti Filharmonikusok tagjai hagyományosan titkos szavazással választják meg az év legkiválóbb és legjobbnak ítélt művésztársukat. Az idén két olyan művész kapta meg e kitüntető címet, akikre már korábban is voksoltak. 

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar az „Év legjobb zenekari művészének” Bokor Pál fagottművészt, szólamvezetőt ismerte el. 

„A zenekar egy olyan csodás „játszótér”, ahol a játszótársak egymással, egymásért, egyéniségüket nem feladva, de a közös célért mindig kellő alázattal és a biztos hangszeres tudás birtokában átélhetik az együtt-muzsikálás semmi máshoz nem hasonlítható élményét. Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy zenésztársaimtól 2005 után immár másodszor kaptam meg az „Év zenekari művésze” kitüntető elismerést. – mondta Bokor Pál. 

Bokor Pál © Csibi Szilvia / MNF

A Nemzeti Énekkar elismerésüket a szoprán szólamból Kristófi Ágnesnek ítélte, így ő lett az „Év legjobb énekkari művésze” 

„2008. januárjától vagyok tagja a Nemzeti Énekkarnak. Amikor mindannyian egymásra hangolódunk egy zeneműben, egészen kivételes pillanatokkal ajándékozzuk meg a közönségünket. Számtalan ilyen katartikus élményben volt részem, amiért hálás vagyok a sorsnak, hogy az énekléshez kanyarította az életemet. 2016-ban kaptam meg először az „Év Énekese” elismerést, ezért rendkívül megtisztelő, hogy 2022-ben újra bizalmat szavazott nekem a kórus. Hálásan köszönöm nekik!” – Kristófi Ágnes. 

Kristófi Ágnes © Csibi Szilvia / MNF

Mindketten a zenekar és az énekkar közös karácsonyi hangversenyén, december 23-án a Müpában vehetik át ünnepélyes keretek között a díjjal járó oklevelet. Az elismeréseket Vashegyi György főzeneigazgató és Somos Csaba karigazgató adja át.