A Nakatomi toronyba invitál a Pannónia Movie Kft.

A Pannónia Entertainment a karácsonyi programok zárásaként december 26-án este, mindhárom mozijában vetítést tart az ünnep sokak számára egyik megkerülhetetlen összetevőjéből, a Die Hard – Drágán add az életedből. Bruce Willis ikonikus túszmentése felújítva, 4K-ban kerül műsorra.

Minden évben eljön az az örök kérdés, hogy az 1988-as alkotás mennyire is tekinthető teljes értékű karácsonyi filmnek és általában ez meg is oszlik az emberek között, de popkulturális ereje és Bruce Willis filmsztárrá avanzsálása vitán felüli érdemei. Az pedig, hogy mennyire is tartozik az ünnepköri rituáléba, egyéni ízlés szerinti, de hatásának kellő bizonyítéka, hogy az említett örök kérdés egyáltalán kialakulhatott John McTiernan rendezése körül.

December 26-án a Pólus Center Moziban 17:30-tól, a GoBuda Moziban 20:00-tól, míg a Cinema Momban 20:30-tól kezdődik a vetítés, így pedig talán a családi összejövetelek sem zavarnak már bele az esetleges esti mozilátogatásba..

A New Yorkból jött zsaru, John McClane (Bruce Willis) Los Angeles-be érkezik, hogy a szeretet ünnepén rendezze nem túl fényes házasságát. Nejével a Nakatomi cég évzáró buliján találkozik, ám nem ő az egyetlen külsős látogató az est folyamán. A német terrorista, Hans Gruber (Alan Rickman) társaival épp ezt az alkalmat nézte ki magának, hogy túszul ejtve a dolgozókat, kizsarolja a japán igazgatótól a vállalat széfben őrzött kötvényeit. Ám amikor ez megtörténik, McClane nincs a tömegben, ezzel nem kicsit áthúzva Gruber számításait, akinek eleinte fogalma sincs arról, hogy a torony egy zsarut is rejt magában.

A torony, amely nem más, mint a forgatás idején még épülgető Fox Plaza, ami mára a Die Hard nélkül is igen ékes jellegzetessége lenne Los Angeles-nek, hisz nem hiányozhat a várost bemutató vágóképekről, vagy akár annak virtuális változataiból, mint például a Grand Theft Auto V-ből. A stúdió toronyépületében gazdaságosabban mehetett a produkció, ezért pont kapóra jött, hogy a kész emeleteket már tetszés szerint lehetett berendezni, miközben nyugodtan mehetett benne a zúzás és a rumlihagyás, ám néha látszódnak a még nem teljesen átadott felsőbb szintekből is részek. Talán ez is hozzájárult a film sikeréhez, hisz láthatóan nem egy sima műdíszletben zajlott a fogócska, na persze a szellőző méreteit leszámítva.

Bruce Willis akkoriban TV sztárként még nem volt egyértelmű választás a főszerepre, amire először a legendás Frank Sinatrát kérték föl. Persze nem komoly szándékkal, csupán kötelező volt a stábnak vele kezdeni, ugyanis az alkotás részben egy olyan könyvsorozat egyik darabját adaptálja, amelynek korábban is lett már megfilmesítése, ahol az énekes-színész bújt a McClane-en alapuló zsaru bőrébe. Természetesen a szerephez túl idős volt már a ’80-as évek végén, de a jogok őt illették elsődlegesen. Viszont még ekkor se Willis következett a listán.

Karácsony zárásaként tehát sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, akinek reszortjában megtalálható a Die Hard az év ezen szakaszában. Addig pedig kellemes ünnepeket kívánunk!

***

MŰSOR

GOBUDA Mozi
Drágán add az életed! – Digitálisan felújított 4K változat
Pólus Mozi
Drágán add az életed! – Digitálisan felújított 4K változat
Cinema MOM
Drágán add az életed! – Digitálisan felújított 4K változat