Vidd haza a múzeumot!

Megjelent Pacsika Rudolf Képtelenség című katalógusa a MűvészetMalomban rendezett tárlatához (2022. 09. 30. –  10. 30.) kapcsolódva. A kötet szerkesztője Prosek Zoltán kurátor és Pacsika Rudolf, grafikus: Eln Frigyes. A kötet 20% kedvezménnyel kapható a kötet bemutatóján, december 7-én 17 órakor, az Írók Boltjában https://fb.me/e/35c41PjMJ.

© Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

Művészeti albumot a karácsonyfa alá! Egyedülálló művészeti katalógusaink elérhetőek a szentendrei és fővárosi helyszíneken.

Az FMC albumai megvásárolhatók személyesen és online:

• Szentendre

Czóbel Múzeum

(Szentendre, Templom tér 1.)

péntek-szombat-vasárnap 12.00-18.00

Szentendrei Képtár

(Szentendre, Fő tér 2-5.)

szombat-vasárnap 14.00-16.00

Kovács Margit Kerámiamúzeum

(Szentendre, Vastagh György u. 1.)

szombat-vasárnap 10.00-12.00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár webshop

www.webshop.hbpmk.hu

Líra könyvesbolt

Szentendre, Fő tér 5. 

• Budapest

Ludwig Múzeum

IX. ker., Komor Marcell u. 1.

Írók Boltja  

VI. ker., Andrássy út 45.

Szépművészeti Múzeum

XIV. ker., Dózsa György út 41.

Magyar Nemzeti Galéria
I. ker., Szent György tér 2.

ISBN Galéria

VIII. ker., Víg u. 2. 

Műcsarnok (november közepétől)
Dózsa György út 37.

Az egyes intézmények, múzeumshopok nyitvatartási idejéről, illetve az adott katalógus elérhetőségéről kérjük, tájékozódjanak az intézmények információs felületein.

KATALÓGUSAJÁNLÓ

Anna Mark  Árnyékok és jelek

Kiadás éve: 2022

A szentendrei Ferenczy Múzeumban látható Árnyékok és jelek című retrospektív kiállítás (2022. 07. 22. – 10. 23.) a magyar származású, Párizsban élő Anna Mark életművét a hatvanas évektől egészen a közelmúltig mutatja be, és túlzás nélkül hiánypótló: a nemzetközi hírű alkotónak ez hazánkban az első egyéni tárlata. A kiállításhoz kapcsolódva igényes, szép kiállítású művészeti katalógust jelentetett meg a Ferenczy Múzeumi Centrum. A kötet szerkesztője Kígyós Fruzsina, a kiállítás kurátora, grafikus: Herr Ágnes.

© Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

A nagy könyvlopás – Francia könyvkiállítás a vasfüggöny mögött

Kiadás éve: 2020

A Szentendrei Képtárban 2019–2020-ban rendezett kiállításhoz kapcsolódó, magyar–angol nyelvű kötet idén nyáron a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Tudományos Bizottsága Opus Mirabile díjában részesült, a többszerzős művek kategóriában. A kötetet Árvai Mária és Véri Dániel szerkesztette, grafikus: Erdélyi Sarolta Ágnes.

A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000–2010

Kiadás éve: 2021

Az Inforg Stúdió Magyarország egyik legfontosabb filmkészítő műhelye volt 2010-ig, ahol több mint 250 művészfilmet készítettek. Kiemelkedő minőségű filmjei időkapszulaként őrzik az ezredforduló különleges magyarországi atmoszféráját. A magyar filmtörténet kiemelkedő korszakát felelevenítő, a szentendrei MűvészetMalomban megrendezett tárlathoz (2021. 09. 26. –  2022. 01. 09.) kapcsolódva jelent meg A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000-2010 című kötet. Szerkesztője Iványi-Bitter Brigitta PhD, a kiállítás kurátora, grafikus: Kiss Krisztina Noémi.

© Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

Deim Pál – Csendek

Kiadás éve: 2022

A művész születésének 90. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő kiállítás az életmű friss szempontú áttekintésére vállalkozik, amelyben az alkotói korszakok ismertetése mellett nagy hangsúlyt kap Deim Pál sajátos motívumhasználatának és absztrakciójának elemzése, valamint a téralakítás kérdésköre. Az ehhez kapcsolódóan megjelent életműkatalógus szerkesztője Deim Réka, a kiállítás kurátora, a kötet grafikusa: Kiss Krisztina Noémi.

© Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

Melkovics Tamás  Panta Rhei

Kiadás éve: 2022

Melkovics Tamás 2015 óta készíti moduláris szobrait. Meglepő az anyag, meglepő a forma is, ahogy az egy-egy alapformából kiindulva, egyszerű elmozdulásokkal a centrum nélküli és minden irányba kiterjesztett, komplex alakzatok megszületnek. Panta Rhei című tárlatához (2022. 03. 18. –  06. 26) kapcsolódva jelent meg igényes kiállítású művészeti katalógus. A kötet szerkesztője Iberhalt Zsuzsa, kurátor, grafikus: Kiss Krisztina Noémi.

Pacsika Rudolf – Képtelenség

Kiadás éve: 2022

Pacsika Rudolf egy sajátos bináris művészeti nyelvi modellt alkotott, amely a strukturalista és a posztmodern filozófiai tételekre épül. Művészetében elszakította a vizuális nyelvet a használattól, és mint absztrakt létet próbálja definiálni. A MűvészetMalomban rendezett Képtelenség  című tárlatához (2022. 09. 30. –  10. 30.) kapcsolódva jelent meg igényes kiállítású művészeti katalógus. A kötet szerkesztője Prosek Zoltán, a kiállítás kurátora és Pacsika Rudolf, grafikus: Eln Frigyes.

© Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

Teremtés – Ferenczy Noémi művészete

Kiadás éve: 2020

Tavaly ősszel a Ferenczy Múzeumi Centrum Teremtés – Ferenczy Noémi művészete (2020.02.21. – 05.10.) című, hiánypótló katalógusa is látható volt a 42. Magyar Formatervezési Díj kiállításán, a Budapest Design Week fesztivál részeként. A kötet szerkesztője Bodonyi Emőke művészettörténész, grafikus: Herr Ágnes.

© Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

www.muzeumicentrum.hu

,