A miniszter félrelép – ezúttal a Miskolci Nemzeti Színházban

A miskolci teátrum december 2-án mutatja be Ray Cooney fergeteges vígjátékát Keszég László rendezésében. A miniszter félrelép főszerepeiben Simon Zoltánt és Fandl Ferencet láthatja a közönség a Nagyszínház színpadán.

© Gálos Mihály Samu

A történet szerint Richard Willey, az angol kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül Jane-nel, az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve azonnal találnak egy „hullát” az ablakban. Richard segítségül hívja parlamenti titkárát, George Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére, valamint Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

© Gálos Mihály Samu
© Gálos Mihály Samu
© Gálos Mihály Samu
© Gálos Mihály Samu

Keszég László rendező, valamint Simon Zoltán és Fandl Ferenc színművészek mesélnek az alábbi videóban a vígjáték színpadra állításának kihívásairól, szerepeikről és a jó hangulatú próbafolyamatról: