Tabán-blues a Jókai Anna Szalonban

A Jókai Anna Szalon ad helyet A Tabán a világ közepe című könyv írója, a Legendák nyomában színházi programok művészeti vezetője által vezetett zenés, irodalmi, helytörténeti előadásoknak. 2022. november 24-én (18:30) Szabó Zoltán Attila vendégei: Zöld Csaba, színművész, Szabó Tamás „Némci”, dobos, és Tölgyszéki Papp Attila, pedagógus, iskolaigazgató lesz.

Czakó kert (volt Dézsmaház)

Az előadás megidézi Krúdy, Márai, Virág Benedek Tabánját, s a közelmúlt és a jelenkor is téma lesz, hiszen a sorozat lényege, hogy minden meghívottnak köze van a rajongott városrészhez, melyet Zórád Ernő faluvárosnak nevezett el. (Egyébként a legutóbbi, nagysikerű előadáson éppen Zórád Kati, a Tabán festőjének leánya, Farkas Izsák, hegedűművész és Debreczeny György, költő foglalt helyet az író „tabáni” törzsasztalánál.)

A novemberi előadás – a kávéházi társalgás mellett – felolvasószínházi elemeket is tartalmaz majd, valamint koncertre várják a publikumot, melyen a Talány Akusztik dalai hangoznak el, s szerepel egy új, erre az estére írt vadonatúj szerzemény (Zöld Csaba és Szabó Zoltán Attila alkotása) is a repertoárban: a Tabán-blues!

Tabáni pad

Tölgyszéki Papp Attila, a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola igazgatója bár a Belvárosban dolgozik, ős-tabáni lakos, aki amatőr focistaként a Vérmezőn, a Petőfi-grundon és a Czakó-pályán töltötte a „fél életét”, s néhány éve az iskola gyermekkórusával arra is vállalkozott, hogy az azóta elhunyt, Kossuth-díjas költő és I. kerületi díszpolgár, Kányádi Sándor (1929-2018) Döbrentei utcai lakása elé szerenádot szervezzen. Tölgyszéki erről az élményről is mesél majd (a nagy gólok mellett) a Jókai Anna Szalonban, ahol Zöld Csabáék rock-blues koncertjét követően (szekszárdi és erdőbényei) borkóstolóra várják a nagyérdeműt.

További információk az előadásról itt:

Tabán sztorik – vendégekkel – MáraiKult (maraikult.hu)

Cs.J.

,