FeLeMás – egy furcsán hétköznapi kÓrtörténet

„Ez az én világom
Az én elmém
Az enyém minden téveszmém
Ez az én országom
Az akaratom
Mindenemet bemutatom”
/
Ricsárdgír: Éndalom/

A MáSzínház az előadásaiban olyan emberek hangjait szólaltatja meg, akikre legtöbbször nem figyelünk. Akár mert nem értjük, amit mondanak, vagy félünk tőlük, vagy mert egy társadalmi képet fogadunk el róluk és nem őket, mint egyéneket. Például a nyugdíjasokét, a demenciával élőkét vagy a sérült emberekét. A 2022. december 3-ra tervezett, FeLeMás című inkluzív előadásukban sok humorral ábrázolják a két marginális társadalmi csoporthoz tartozó főszereplő felemás kapcsolatát.

Rozi néni nyugdíjas. Roni a húszas éveiben jár. Rozi néni minden nap mesél a növényeinek. Roni fülében folyton Ricsárdgír bömböl. Rozi néni állandóan beszél, Roni általában hallgat. Két nő, két idegen. Két rokon, akik sosem találkoztak. Most két hetet kénytelenek együtt tölteni, mielőtt mindketten új életet kezdenek.

Bár ránézésre nem is különbözhetnének jobban egymástól, a külvilág számára mégis egyformán láthatatlanok. Furcsák. Mint ahogy egymás szemében is. Két hét alatt megismerik a másik szokásait, félelmeit, vágyait és olyan titkait, amik segítenek lezárni a múltat. A sok szívszorító pillanat között egy dolog állandó: a humor.

A FeLeMáS két kirekesztett ember egymásra találásának furcsán hétköznapi története. Hogyan válik két magányos ember egymás családjává?

A MáSzínház új inkluzív előadásának főszereplői Szalontay Tünde és Demeter Orsolya, a további szerepekben Litauszky Lilla és Inoka Péter láthatóak.

Bemutató: 2022. december 3. 19.00
További időpontok: december 4. és 9.
Helyszín: MáSzínház /1092 Bakáts tér 3., bejárat a Ráday utca 50. felől)
www.mas-zinhaz.hu
FeLeMás (mas-zinhaz.hu)