Twinning – kísérleti zenei koncert a Francia Intézetben 2022. november 9. 18:15-kor

Az UF Fest szabad, kísérletező szellemiséget megidéző «Twinning» projekt a D.U.O. (Christine Bertocchi & Guillaume Orti) és a BALANCE (vezető Ávéd János) zenekarok találkozásából született a 2018-as Művészetek Völgye Fesztiválon, Kapolcson. Budapesten a Sinistra kiadó stúdiójában kerülnek rögzítésre az első közös szabad improvizációk Joining címmel.

Ezzel az albummal vette kezdetét a közös munka, amelyben a francia és a magyar improvizatív zenei színtér meghatározó képviselői együtt alkotnak.

Alapötletük, hogy új egyéni nyelv fakadhasson zenei hangokból, zajokból és vizuális elemekből, valamint párosítások létrehozása több szinten: hang/kép, rajz/kompozíció, videó/mozdulat, hang/hangszer, akusztikus/elektronikus, írás/improvizáció, Magyarország/Franciaország.

A felhangzó zene és a videó mapping összekapcsolódása a képi és hangzó anyag organikus eggyé csavarodik. A kép átalakul, zenévé változik, máskor a hangból képződik vizuális élmény. Ebben a meseszerű világban színek, hangszínek, dallamok és formák olvadnak össze, majd porladnak szét egy állandó mozgásban lévő kaleidoszkopikus ritmusvázban. A Twinning egy Interaktív megoldásokkal átitatott zenei és technikai koncepció, ahogy a pillanat varázsában nyílnak a költészet virágai.

Helyszín: A Francia Intézet auditóriuma
Időpont:  2022. november 9. 18:15

Részletek a honlapunkon: https://franciaintezet.hu/hu/cikkek/programok/zene-szinhaz-tanc/twinning-koncert.html

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/860012938494752

Forrás: Budapesti Francia Intézet