Egy reményt adó varázsmese – Megjelent Kiss Judit Ágnes legújabb könyve

A Zsálya és a mélyvölgyi utazás című kötet a Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg folytatása, mely ezúttal a 9 év feletti gyerekeknek szól. Kiss Judit Ágnes érzékenyen megírt meseregénye betegségről, küzdelemről és gyógyulásról szól Szimonidesz Hajnalka gyönyörű illusztrációival.

Kiss Judit Ágnes: Zsálya és a mélyvölgyi utazás
Szimonidesz Hajnalka rajzaival

Kiss Judit Ágnes gyönyörű meséje erőt és reményt adó varázsmese, mely úgy beszél a gyerekeknek a gyógyulásról, hogy közben nem tagadja le a betegséggel járó nehézségeket sem. A sorozat első kötetével ellentétben a most megjelent meseregény a nagyobbaknak szól, így Zsálya valóban elkíséri a gyerekeket a felcseperedés útján. Szimonidesz Hajnalka gyönyörű illusztrációi pedig gondoskodnak róla, hogy ezt a mesekönyvet senki ne akarja majd becsukni.

Évek teltek el az aevusi utazás óta, és Zsálya néha már alig hiszi el, hogy ott járt, és megmentette Aldo herceget. Sok minden megváltozott azóta: Zsálya nemcsak nagylány lett, de sajnos beteg is… Kórházban fekszik, anya sír, apa alig tud a szemébe nézni. Zsálya nagyon fél: fél a betegségtől, és fél attól is, hogy anya és apa már nem is szól egymáshoz. Egy nap megjelenik a kórházi szobában Fényilonca, a tündér, a kertben pedig Efirfira, az unikornis és Aldo herceg várja. Ezúttal Zsálya az, aki segítségre szorul: meg kell találnia a gyógyulás virágát, különben nagy baj lesz. Együtt indulnak a virág keresésére, és barátai egy darabon hűségesen kísérik, de a mélyvölgyi utazásnak mindenki csak egyedül vághat neki… Azonban ahogy a könyvből kiderül: “Mélyvölgy nem egy hely, hanem az utazás módja.”
A mélyvölgyi utazás ezúttal egy folyó alatti folyóba vezet, ahol a kislány az útja során felfedez magában és maga körül olyan dolgokat, amelyek létezéséről korábban nem tudott. Az olvasó Zsályával együtt gondolkodhat azokon a kérdéseken, hogy mit tegyünk az őseinktől kapott örökséggel, hogyan kezeljük a saját félelmeinket, és hogy vajon miben tudnak segíteni azok, akik közel állnak hozzánk?

A komoly hangvételű könyv nehéz témát dolgoz fel, így együtt olvasásra, közös beszélgetések elindításhoz is ajánljuk, valamint Zsálya utazása erőt adhat a különleges élethelyzetet átélő családoknak is.

9 éven felülieknek

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/kiss-judit-agnes-zsalya-es-a-melyvolgyi-utazas-beleolvaso-betegseg-gyogyulas-mese-iskolasoknak

Forrás: Pagony

,