A Ki kutyája vagyok én? a Verzión, Tallinnban és a budapesti mozikban

A budapesti Verzió Nemzetközi Filmfesztiválon és az A kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztiválon (PÖFF) is vetítik a magyar–román koprodukcióban készült, Ki kutyája vagyok én? című szatirikus dokumentumfilmet. Lakatos Róbert filmjének magyarországi mozipremierje november 10-én lesz, de az érdeklődők már november 5-én megnézhetik egy premier előtti, közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen.

A tréfás, ugyanakkor felemelő Ki kutyája vagyok én? a Verzión a magyar filmek versenykategóriájában, Tallinnban pedig a DOC@PÖFF szekcióban versenyez majd. A film verziós vetítése november 9-én, szerdán 16 órakor lesz a Toldi moziban, Tallinnban pedig november 18-án mutatkozik be. A számos magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett kolozsvári magyar rendező társadalmi szatírája a kutyatenyésztéssel kapcsolatos problémák metaforáján keresztül beszél az erdélyi magyar identitásról és más izgalmas társadalmi kérdésekről. 

A film plakátját Mohammed Nur grafikus tervezte. Az eklektikus, szokatlan képi világú alkotás a film meglepő stílusát idézi. Az alkotók szerették volna, ha a plakát is tükrözi: a nézők egészen biztosan egyedi, korábban nem látott formájú filmet látnak majd, amiben nem csak az emberek, de a kutyák is szót kapnak.