Utolsó tárlatvezetés Czigány Ákos kiállításán

Kedves Művészetbarátok!

Czigány Ákos Retina című kiállítása 2022. október 29-én zár. Szeretettel várunk mindenkit még egy utolsó tárlatvezetésre 2022. október 27-én, csütörtökön 18 órára, melynek keretében Czigány Ákos személyesen mutatja be a kiállított műveket.

Az esemény magyar nyelvű, előzetes bejelentkezés nem szükséges, a részvétel ingyenes.

Időpont: 2022. október 27., csütörtök, 18:00
Helyszín:
Várfok Galéria (1012 Budapest, Várfok u. 11.)

Czigány Ákos (1972, Budapest) művészetét a dokumentatív, konceptuális és absztrakt megközelítések ötvözése jellemzi. A Várfok Galériában most kiállításra kerülő anyag a látás határhelyzeteit járja körbe. Tükröződés nélküli tükrök festői struktúrái, élettel teli műszemek éteri világa, felboncolt telefonkijelzők monokróm képmezői – Czigány Ákos új sorozatai (Speculum, Replica és Önarckép) ismételt bizonyítékát adják a művész analitikus elméjének, mesteri műgondjának és filozofikus világának. Czigány szokásához híven túllép a fotográfia hagyományos határain, a pillanatnyi látszatvalóság tárgyait új kontextusba helyezi, és egyedi vizualitást teremt alkotásain.

Czigány Ákos fotóművész 1995-ben diplomázott az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Budapesten él és alkot, 2014 óta a Várfok Galéria képviselt művésze. 2010-ben Egek című sorozatáért elnyerte a neves Lucien Hervé és Rodolf Hervé-díjat, majd az International Photography Awards 3. és a prágai Leica galéria FRAME011 nemzetközi fotográfiaversenyének 2. díját és különdíját is. 2020-ban Balogh Rudolf-díjjal tüntették ki. Alkotásai az elmúlt években számos rangos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek itthon és külföldön egyaránt, többek között olyan intézményekben, mint a Magyar Nemzeti Galéria, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Mai Manó Ház, a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban, a würzburgi Museum im Kulturspeicher, a frankfurti Galerie BRAUBACHfive vagy a Galleria Parmeggiani – Musei Civici Reggio Emilia.

A kiállítás 2022. szeptember 16. és 2022. október 29. között tart nyitva, keddtől szombatig 11-18 óra között ingyenesen látogatható.

Forrás: Várfok Galéria