A Millenárison tér vissza a Recirquel téli sikerelőadása, a Kristály

Megújult formában és vadonatúj helyszínen, a Millenáris Üvegcsarnokában tér vissza a karácsonyi időszak legnépszerűbb újcirkusz-előadása, a Kristály. A Recirquel téli újcirkuszmeséje december 6. és január 15. között 69 alkalommal lesz látható.

A 2018-ban bemutatott Kristály szinte rögtön a családok kedvenc adventi programjává vált, kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt azonnal elvarázsolt a tánc és a cirkusz elemeit vegyítő, szívmelengető produkció.

© Hirling Bálint

A Vági Bence által színpadra álmodott történetben Hólandia fagyos földjére utazhatunk, ahol tilos a nevetés és a jókedv. Ahhoz, hogy a birodalom jégbe fagyott lakói felolvadjanak, mindenkire szükség lesz. A szereplők a nézőkkel közösen kutatják a szeretet mindent átjáró melegségét és a fény reményét, hogy segítségükkel megolvasszák Kristály királynő jéggé dermedt szívét. A produkció egyik legfőbb különlegessége, hogy a játéktér kialakításának köszönhetően a hagyományos előadásoktól eltérően a nézők itt nem székeken ülve figyelik a történetet. Amint belépnek az illúziókkal teli, hófödte térbe, maguk is annak aktív részesévé válnak, és a fellépőkkel együtt lélegezve, karnyújtásnyi távolságból követhetik a fejük felett elsuhanó artisták minden mozdulatát.

© Mészáros Csaba

Az előadás, amelynek az elmúlt négy évben a Müpa mellett felállított cirkuszi sátor adott otthont, idén új helyszínre, a Millenáris Üvegcsarnokába költözik. A lényegesen nagyobb előadótérnek köszönhetően a produkció új díszlet- és látványelemekkel egészül ki, így azoknak is új élményt nyújthat, akik korábban már látták. 

© Hirling Bálint

Kristály-világ úrnőjének szerepét az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a csodás hangú Horányi Juli énekli majd, a mókás Manó szerepében pedig a Recirquel korábbi előadásaiból is ismert Egyed Brigittát láthatjuk. A társulat állandó tagjaihoz ezúttal is számos vendégművész csatlakozik, köztük az ország legbravúrosabb hiphoptáncosaival. A mesébe illő hangulatot Terjék Gábor és Mester Dávid eredeti és átdolgozott zeneművei, Klimó Péter díszlete és Kasza Emese jelmezei teszik teljessé.

© Mészáros Csaba

A Kristály december 6. és január 15. között mintegy hetven alkalommal lesz látható, a jegyek pedig már kaphatóak a Müpa állandó jegypénztáraiban és online.

Az előadásról bővebb információk: https://www.mupa.hu/programok/kristaly

Recirquel: Kristály a Millenárison – a Müpa kihelyezett előadása

2022. december 6 – 2023. január 15.

Millenáris Üvegcsarnok (D épület)

Közreműködők:

Hókirálynő: Horányi Juli

Manó: Egyed Brigitta

Artisták: Bagdi Gergely Zoltán; Demissie Efraim; Farkas László; Farkas-Wittmann Csilla; Fehér Ádám Dávid; Horváth Zita; Illés Renátó; Andrii Maslov; Seguí-Fábián Eszter; Veress Zsanett; Zsíros Gábor

Alkotók:

Művészeti vezető, író: Vági Bence

Társrendező, artista koreográfus: Illés Renátó

Koreográfus: Zsíros Gábor

Zeneszerző: Mester Dávid

Zeneszerző, hangszerelő: Terjék Gábor  

Díszlettervező: Klimó Péter

Jelmeztervező: Kasza Emese

Világítástervező: Lenzsér Attila

Hip-hop koreográfus: Csörögi Márk

Artistamester: Ócsai Böbe

Technikai vezető: Vladár Tamás

Sminkmester: Ipacs Szilvia

Fodrász: Marton Ádám

Produkciós menedzser: Szabó Zsófia

Díszlettervező-asszisztens: Pallós Kornélia

Jelmeztervező-asszisztens: Muladi Klára

Próbavezető: Horváth Zita

Az esemény Facebook-oldala: https://bit.ly/3Takx3Q