Áruló címmel rendhagyó ifjúsági előadás készült a Kolibriben

Nyomozó játéknak titulált, digitális interaktivitásra épülő előadást rendezett Vidovszky György a Kolibri Pincében. A PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében létrejött produkció a maga nemében egyedi vállalkozás: a fordulatokkal tarkított eseménysort a nézők egy telefonos applikáció segítségével alakítják, befolyásolják, így valóban résztvevőknek érezhetik magukat, nem csak passzív szemlélődőnek. A döntés a kezükben van.

„A lány veszélyben van, egyszerre bujkál befolyásos anyja és egy titokzatos aktivista elől. Senkiben sem bízhat, úgy érzi, minden lépését figyelik, követik, ezért úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást: minden technikai lehetőséget bevet, hogy szemmel tartsa üldözőit. Társa az akcióban egy egyszerű pizzafutár, aki – a nézőkkel együtt – próbál segíteni a lánynak. A tét nem kicsi: biztonság vagy szabadság, kontroll vagy veszélyekkel teli jövő. Hős legyen a lány vagy áruló?” – veti fel a kérdést az előadás.

A színdarabot Esther Richardson és Cecilie Lundsholt eredeti műve alapján, Rupp Anikó fordításának felhasználásával Eck Attila és Vidovszky György írta. A látvány- és jelmeztervező Pajor Patrícia és Herman Anett, a zeneszerző Monori András, a szoftver fejlesztő Ben Kirman (UK). A főbb szerepekben Nyirkó Krisztinát, Tisza Beát, Krausz Gábort és Nizsai Dánielt láthatjuk.

Az Áruló bemutatóját október 15-én tartják a Kolibri Pincében.

Bővebb információ az előadás oldalán található: https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/arulo/

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház