Négy karácsonyi újdonság a Pagonytól – Mikulásvárás Pitypanggal, karácsony Maszattal, mesés ismeretterjesztés, és egy csodálatos játék Babarókával 

Decemberre hangolódva idén a Pagony Kiadó két, kicsiknek szóló ünnepi könyvújdonsággal készül a Maszat karácsonya, valamint a Pitypang és a Mikulás című kötetekkel. A Miért nincs mindennap karácsony? című mesés ismeretterjesztő könyv pedig sok kérdésre ad választ. A tavaly megjelent nagy sikerű Babaróka karácsonya című kötet után megérkezett a Babaróka karácsonya társasjáték is! 

Berg Judit: Maszat karácsonya (Agócs Írisz rajzaival)

Berg Judit és Agócs Írisz legújabb könyve a  Maszat-sorozat ünnepi darabja, mely nagyszerű karácsonyi ajándék lehet óvodásoknak.

Berg Judit és Agócs Írisz népszerű Maszat-sorozata az ovisok egyik legnagyobb kedvence. A könnyen befogadható, vicces és tanulságos rövid történetekkel a gyerekek maximálisan azonosulni tudnak, hiszen Maszattal és barátaival pontosan azok a hétköznapi dolgok történnek meg, amik minden kisgyerekkel. A sorozat köteteiből a kicsik megtanulhatnak többek között Maszattal együtt osztozkodni, öltözködni, orvosságot bevenni, számolni…

A  Maszat-mesék most a 12. résszel egy végtelenül bájos karácsonyi történettel bővült, a kötetben ismét két mese várja a legkisebbeket.

Nemsokára itt a karácsony! Maszat nagyon izgatott, mert alig várja, hogy unokatestvére, Kamilla megérkezzen Londonból és együtt tölthessék az ünnepet… De mielőtt megérkezik, még rendet kell tenni a szobában, ebédelni kell, ki kell menni a repülőtérre, és még a gép is késik… Mikor jön  meg Kamilla? És utána mennyit kell még várni arra, hogy tényleg karácsony legyen?

Kamillával együtt közösen készülődnek, mézeskalácsot sütnek, feldíszítik a fát, és még az állatok etetésére is gondolnak, amikor finomságokkal töltik meg a madáretetőt.

Ezek a kedves mesék minden ovisnak segítenek majd ünnepi hangulatba kerülni, és arra is remek tippeket adnak, hogyan töltsék el a várakozás napjait. A várva várt karácsony este minden olvasónak megmutatja, hogy az egymással való törődés teszi igazán ünnepivé a decembert.

Egy igazi mese a várakozásról, a készülődésről – és persze az ünnepről magáról – Maszattal és Hóchóccal, Agócs Írisz rajzaival.

2-5 éveseknek

Pásztohy Panka: Pitypang és Lili – Pitypang és a Mikulás

(A szerző rajzaival)

Pásztohy Panka legújabb könyve, A Pitypang és Lili sorozat új, 13. része, egy fantasztikus Mikulásváró kötet kutyarajongó ovisoknak, melynek ott a helye a csokimikulás mellett is!

Lili és kishúga. Lotti már nagyon várják a Mikulást! De nemcsak ők, hanem Pitypang is. Még a cipőpucolásban is segít! De sajnos a Mikulás a kutyáknak nem hoz ajándékot, csak a gyerekeknek.

Lilit nagyon bántja ez az igazságtalanság, ezért elhatározza, hogy ébren marad, és megvárja a Mikulást. De aztán kiderül valami, amire senki sem számított… Lili megtudja, mi lesz Pitypang kutyus szerepe a jeles napon: ő kísérheti el a Mikulást világkörüli útján, hiszen a kutyák is, ahogy a Mikulás, jobban szeretnek adni, mint kapni.

Pásztohy Panka szívmelengető meséjével és kedves rajzaival igazi csoda lesz az idei december!

A Pitypang és Lili-sorozatról: Az ország kedvenc kutyája a gyerekek körében Pitypang, Pásztohy Panka pedig évek óta az egyik legnépszerűbb magyar illusztrátor, aki önálló kötetei mellett hetvennél is több gyerekkönyvet illusztrált már, és aki az utóbbi években egyre nagyobb sikereket ér el íróként is. A Pitypang és Lili sorozat 2017-ben indult útjára, ovis gyerekek tömegei szerették meg a történeteket, hiszen a hétköznapi helyzetekben magukra ismernek a kicsik – nem véletlenül lett a sorozat két kötete is Aranykönyv-díjas. A Pitypang-sorozat varázsereje pontosan abban rejlik, hogy történetei egyszerre valóságosak és meghitten mesések, hétköznapi eseményeket dolgoznak fel, de az igazán meghatározó gyerekkori emlékek ezekből az élményekből születnek, az együtt töltött idő, a közös játék fontos alapot ad a gyerekeknek a későbbi életükhöz.

2-5 éveseknek

Várható megjelenés: 2022. október 15.

Anne Scheller: Miért nincs mindennap karácsony? – Mesék kíváncsi gyerekeknek
(Lena Heger rajzaival)

Adventi kisokosként is használható kötettel jelentkezik a Történetek kíváncsi gyerekeknek-sorozat, mely már évek óta segít azoknak a szülőknek, akiket időről időre sikerül zavarba hozniuk az ovisoknak vagy kisiskolásoknak egy-egy meglepő kérdéssel. A mesés ismeretterjesztő sorozat olvasmányos és informatív történeteivel olyan vicces kérdésekre adtak választ, mint hogy miért görbe a banán, vagy hogy miért nem járnak fogorvoshoz a cápák. Az ötödik kötetben csupa-csupa karácsonnyal kapcsolatos, informatív mesét talál az olvasó, melyeket kedves és nagyon hangulatos illusztrációk egészítenek ki.

Miért kerek az adventi koszorú? Miért áll egy fenyőfa a nappaliban? Télapó mindenhol jár? Miért olyan szép a karácsony? Miért ropogtatunk fahéjas kekszet, mézeskalácsot és hasonlókat?
A Mikulást és a karácsonyt számos mese, rejtelmes legenda és izgalmas szokás, népszokás övezi, a sorozat legújabb kötetével a gyerekek az adventi időszakban felmerülő kérdésekre kapják meg a választ, és olvasás közben karácsonyi hangulatba kerülnek.
Emma arra kíváncsi, hogy miért épp 24 ajtócska van az adventi naptáron. Lora énekekkel készülődik az ünnepre, Leóék pedig a világ legviccesebb betlehemes játékát tanulják be. Mindannyian alig várják a karácsonyt, és feltett szándékuk, hogy az adventi időszakban minél többet megtudjanak róla, így hát kérdeznek és kérdeznek. A karácsonyi mesékbe szőtt válaszoknak és a színes rajzolnak köszönhetően ez a kötet hasznos kézikönyvként kísér minket végig az adventi időszakon, és mi, felnőttek is újraélhetjük az ünnepi készülődés izgalmait.

5-8 éveseknek

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/anne-scheller-miert-nincs-mindennap-karacsony-mesek-kivancsi-gyerekeknek-beleolvaso

Babaróka karácsonya – társasjáték

Illusztrátor: Egri Mónika

Játéktervező: Bojti Anna

Kiss Judit Ágnes népszerű Babaróka-sorozata mellé egy ovisoknak szóló gyönyörű és különleges társasjáték érkezett, ahol együtt karácsonyozhatunk Babarókával! Ebben az egyszerű kooperatív társasjátékban közösen díszítitek fel a karácsonyfát. Karácsony délutánján Babaróka Kiscicát várja vendégségbe. Épp nekiáll az anyukájával és az apukájával a karácsonyfa díszítésének, mikor Apróka kiborítja a díszek dobozát. A csillagok, gömbök, szaloncukrok és mézeskalácsszívek szanaszét gurulnak, és eltűnnek a szekrény mögött, a kanapé alatt, mindenfelé a szobában. Kiscica pedig már úton van hozzátok!  Most mi lesz? Segítsetek együtt Babarókának, hogy megtalálja az összes díszt, és időben feldíszítse a karácsonyfát, még mielőtt a barátja megérkezik! 

A Bojti Anna által tervezett játék nagyon könnyen követhető, sokszor újrajátszható, tökéletesen megfelel a legkisebbeknek. A dobozban található gyönyörű karácsonyfadíszek rakosgatása a közös karácsonyi készülődés élményét adja társasjáték formájában, így különleges karácsonyra hangolódó élményajándék óvodásoknak.
Egri Mónika csodás rajzai és az ismerős, mesés környezet elvarázsolják az abszolút a Babaróka-rajongókat, és azokat is, akik még nem ismerik a kedves sorozatot.

3 éven felülieknek, 2-4 játékosnak, játékidő 20 perc

,