Retró indiános, cowboyos képeket gyűjt a Móra Ferenc Múzeum

Virtuális fotóalbumot készít a Móra Ferenc Múzeum indiános és cowboyos régi képekből. Arra kérik az érdeklődőket, hogy akinek van olyan fotója, melyen indián vagy cowboy jelmezben látható, akkor azt ossza meg a múzeummal. A kezdeményezés célja az, hogy egy virtuális fotóalbum készüljön ezekből a nosztalgikus fényképekből.

A középkorosztály, idősebb korosztály tagjai közül bizonyára sokan öltöztek be gyermekkorukban, fiatalkorukban farsangkor cowboynak vagy indiánnak – vagy esetleg játszottak beöltözve „cowboyost” vagy „indiánost”. A Móra Ferenc Múzeum a cowboy-indián kiállítás kapcsán szeretné ezeket a képeket összegyűjteni és egy virtuális fotóalbumot elkészíteni.

Ezért várják azokat a fotókat, melyeken indiánnak és/vagy cowboynak öltözött szereplők láthatóak. A fotók lehetnek régebbiek és frissebbek is, a lényeg, hogy megidézzék a fotók a cowboy-indián világot. Az összegyűjtött képekből aztán egy virtuális albumot szeretne készíteni a közgyűjtemény a „Cowboyok és indiánok – A legendás vadnyugat” című kiállítás kapcsán, valamint a beküldők között ajándékokat is kisorsolnak majd.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat földrajzi megkötöttségek nélkül. A fotóbeküldés pontos menetéről a Móra Ferenc Múzeum honlapján található bővebb információ: www.moramuzeum.hu/cowboy-indian-fotok

Forrás: Móra Ferenc Múzeum