Szombatig látogatható az Opus 735 az Iparművészeti Múzeumban

A héten zárul az Iparművészeti Múzeum Opus735 című projektje, mely a múzeum 5 éve zárva tartó főépületének meglátogatásán túl bemutatja a második világháborúban megsérült Esterházy-kincseket is. 

A július 28-i megnyitó óta hetente 3 napon lehetett újra belépni az Üllői úti múzeum Üvegcsarnokába és megtekinteni a földszinti galérián elhelyezett kiállítást is. A szeptember 25-ig tervezett programra ezen a héten még a csütörtök, péntek és szombat délutáni időpontokra lehet jegyet vásárolni a www.bit.ly/opus735 oldalon.

Csütörtökön este 19 órától pedig különleges, zseblámpás tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők, amikor is a vitrinek világítását lekapcsolják, az Üvegcsarnokból beszűrődő fény mellett minden látogató a saját zseblámpájával fedezheti fel a lenyűgöző kincstár műtárgyainak megmaradt darabkáit.  A kiállítás az Esterházy-kincstár súlyosan megsérült, részben megsemmisült vagy apró darabokra tört, de a magyar főúri luxust reprezentáló dísztárgyaiból mutat be válogatást.

Ezek a roncsok a háború értelmetlen pusztításának nyomait magukon viselve mementóként várják, hogy a szakszerű és átgondolt restaurátori, illetve rekonstrukciós beavatkozás révén régi szépségükben újjászületve, egykori egységükben újra bemutathatóvá válhassanak.

Időpontfoglalás és jegyvásárlás: https://jegymester.hu/venue/80235/iparmuveszeti-muzeum

Forrás: Iparművészeti Múzeum