Egy szinte mindig kulturált rendőr, emellett intelligens bérgyilkos – jön a Killer Joe!

Ki ez a fazon? Egy alapos, magára és környezetére igényes, majdnem mindig kulturált rendőr? Egy kegyetlen, intelligens bérgyilkos?

Sokaknak a moziból már ismerős lehet a történet. A 2011-es fekete humorú krimi (főszereplői Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Gina Gershon és Thomas Haden Church voltak) Tracy Letts azonos című darabja alapján készült.

Az előadás hamarosan a Thália Télikert színpadán lesz látható – hazánkban először, Speier Dávid fordításában, Mózes András rendezésében. A címszerepet Szabó Győző alakítja, további szerepekben pedig Kuttner Bálint, Tóth Eszter, Bede-Fazekas Szabolcs és Szabó Erika lesz látható.

Texas, rozsdazóna, lerohadt lakókocsipark. Nem a habcsókos lánymesék díszlete. A drogos Chris pedig illik a műfajba: a dílerét és egyéb tartozásait anyja spontán megöletésével – és az ebből remélt, húgát illető örökséggel – igyekezne rendezni.

Killer Joe rendőr, emellett félállásban bérgyilkos, simán elfogadja a megbízást. Csakhogy mivel Chrisnek nincs pénze az előlegre, kénytelen a húgát, Dottie-t letétbe helyezni Killer Joe-nál, amíg a mama meggyilkolása meg nem történik.

Az Augusztus Oklahomában Pulitzer- és Tony-díjas írója, Tracy Letts morálisan hulladék figurákból alkotott brutális, szexi és humoros története 2022. október 7-től látható a Thália Télikertben.

Forrás: Thália Színház