„Két lábon járó vérkeringés” – LÖKÖS Péter képzőművész kiállítása

Lökös Péter Franciaországban élő képzőművész festményeit, grafikáit egyszerű képi világ, tömör fogalmazásmód jellemzi, kevés motívummal, határozott kontúrvonalakkal és azokat kiegészítő erős színfoltokkal jeleníti meg a belső világában megjelenő képeket, érzeteket. Művészete az expresszionizmussal rokon, műveiben az alkotó szubjektív reflexióinak kifejezése a hangsúlyos. Lökös a valóságról képzett érzéseit, gondolatait fejezi ki. A festészet mellett a szobrászat, illetve az installáció műfajában is alkot.

A Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériáján látható művek egzisztenciális kérdéseket vetnek fel, a létezés problematikája, az élet-születés és halál-elmúlás kettőssége, a halál elkerülhetetlenségének felismerése és a lét folytatása iránti vágy közötti feszültség fejeződik ki a képekben, amelyek lecsupaszított, redukált, gesztusszerűen felvitt képi elemei a befejezetlenség érzetét keltik a nézőben, utalva emberi mivoltunk tökéletlenségére, és a képi világ továbbgondolására saját szűrőinken keresztül.
 
Lökös Péter részt vesz a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOM Kulturális Központ szervezésében, a Hegyvidék Galériában megvalósuló XXIV. Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelepen 2022. augusztus 10–18. között.
 
Tárlatvezetéssel egybekötött kiállításmegnyitó:
2022. augusztus 11. (csütörtök) 17:00
 
A kiállítást megnyitja:
Kallós Judit művészettörténész, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője
 
A tárlatvezetést tartja:
Lökös Péter képzőművész
 
Helyszín: Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal, Folyosó Galéria (földszint), 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.
 
A kiállítás megtekinthető 2022. augusztus 12-től augusztus 18-ig, ügyfélfogadási időben (H 13:00–17:30; SZ 8:00–16:00; P 8:00–12:00).

Forrás: Hegyvidék Galéria