Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák, immár tizenegyedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára. A rendezvénysorozat júliusban még két alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődőket, szerda esténként 18 és 22 óra között. 

Az idei Borszerdák a nagy művészekről szólnak: július 20-án Munkácsy és Mednyánszky, július 27-én pedig Courbet, Monet és Renoir áll a programok középpontjában. A Borszerda esteken kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével, borkóstolóval és csodálatos panorámával várja a művészet rajongóit a Magyar Nemzeti Galéria. A közönség az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) és a Dancing 1925. Magyar művészek a párizsi éjszakában című időszaki kiállításokat is megtekintheti.

Az utolsó két nyári Borszerdán a badacsonyi Laposa Pincészet és a dél-balatoni Androsics Birtok borait kóstolhatják meg a résztvevők. Az egyes esteken a Borszerda szakmai partnere, a BorPortré munkatársai beszélgetnek a meghívott borászatok képviselőivel.

Részletes program:

2022. július 20. https://mng.hu/programok/borszerda-munkacsy-mednyanszky/
2022. július 27. https://mng.hu/programok/borszerda-courbet-monet-renoir/

Forrás, fotók forrása: Magyar Nemzeti Galéria

,