Fesztivál balatoni panorámával – Invitáló a fesőörsi Pocca Piknikre

Szerző: Böjtös Kinga

-„Gyertek, óriási buli lesz!”- hangzik a holland turnéjáról hazaérkező világhírű blues zenész, Pribojszki Mátyás találó meghívása a második alkalommal megrendezésre kerülő, három naposra bővült fesztiválra, mely a csodaszép balatoni panorámájú  Pocca dűlőn várja vendégeit 2022. június 30. és július 2. között!

Egy piknik, három nap, tizenöt extra koncert a családdal, gyerekekkel érkezőknek is – ezt kínálja a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa által is támogatott rendezvény, ahol a zene mellett prémium gasztro – és művészeti élményekkel gazdagodhat minden látogató.

Hogy miért Pocca? 

A dűlő neve a történelmi dokumentumokban először az 1700-as évek közepén tűnik fel, amikor a Batthyányi-család által rég vezetett „Örsi birtokon” újabb dűlők, közöttük a Pocca (vagy Potza) is betelepítésre kerültek. A település ma is őrzi a család történelmi emlékeit, ám a Pocca dűlő mostanra már a borászat mellett a nyugodt, felhőtlen kikapcsolódás helyszíne, ahol a fenntarthatóságot és a környezeti értékeinket is nagyra becsülik.

A Pocca Piknik tematikus három napja három fantasztikus zenei irányzatot helyez a fókuszába a pagonnyal, levendularéttel és lugasokkal övezett hatalmas, zöld területen. Az aprónépnek a „Pocca-Gyereksziget” kínál zenei-és élmény programot – a hely sajátosságainak, valamint a rendezvény által biztosított aminátoroknak köszönhetően, így a családok kisebb és nagyobb tagjai akár külön is élvezhetik a rendezvény által kínált programokat.

A belépés 12 éves korig ingyenes, kapunyitás minden nap 14 órakor kor, mindhárom nap Jam Session 22:30-tól hajnalig!

Fellépők, zenei tematika:

Dixieland – csütörtökön a szóraozásról gondoskodik Bolba Éva és a Jazzterlánc, Franczia Dániel (előadás és hangszersimogató program), Molnár Dixieland Band, Dániel Balázs trió feat Pleszkán Écska, Bohém Ragtime Jazz Band feat Enrico Tornasso (UK) valamint a Benkó Dixieland Band feat Szulák Andrea.

Rockabilly – pénteken a hangulatért az Alma zenekar, Pribojszki Mátyás (blues-történeti előadás), Naked Truckers, ED Philips & the Memphis Patrol, Wild Rooster (SWE) és a Mystery Gang felelős.

Blues – szombaton, Július 2-án a ott lesz Méhes Csaba & The Brass in the Five, Suba Attila & Soulfool Band (NL), Jumping Matt & His Combo w/ Horns, és Little G Weevil Band feat Mohamed Fatima, Jambalya.

Kiváló zenészek mellé kiváló gasztronómiai élmény illik!

Gondoskodunk arról, hogy mind az ételek mind a borok és hűsítők méltón kiegészítsék az itt eltöltött időt. A finom falatokról a tornyos BBQ gondoskodik. A ház borai mellé a borkorcsolyát a TEKERGŐ SAJTMŰHELY biztosítja. Lesznek továbbá MALOMVÖLGYI FINOMSÁGOK, a gyerekeknek szörpök, fagylaltok és egyéb meglepetések.

A Pocca Pikniken először készül olyan koktél, melynek megvásárlásával jótékonysági ügyet támogathatnak az oda érkezők. Lajsz András koktél-és mixerkirály, Guinness rekorder is a Pocca Piknik házigazdája lesz a három napos fesztiválnak, elkészíti a Pocca Koktélt!

Az esemény a környékbeli képzőművészeknek is helyt ad, akik szabadtéri tárlatokkal, festéssel, beszélgetéssel kapcsolódnak a különleges Pocca-élményhez. Találkozhatunk többek között Gyulai Attila, Debreczeny Zoltán és B.Hegedűs Piros festőművésszel és Lipovszky Mária grafikussal is.

A Pocca Piknikre jegyeket és további infókat itt találhatnak: www.poccapiknik.hu     https://www.youtube.com/channel/UC8Eu_3kxXhuuV9QSnsIzWYw

Fotók, forrás: Pocca Piknik