Az Amerikai Nagykövetség diplomatája nyitja meg a cowboy-indián kiállítást

A Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyílik meg „A legendás vadnyugat” című cowboy-indián kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban. A szegedi tárlat gerincét alkotó cowboy kollekció Amerikából, Oklahomából érkezett, emellett izgalmas indiánokhoz kötődő tárgyakat is láthat a nagyközönség. A kiállítást Jonas Stewart, az Amerikai Államok Nagykövetségének helyettes követtanácsosa nyitja meg.

Finisébe ért a szegedi cowboy-indián kiállítás építése. A Móra Ferenc Múzeum szakemberei az utolsó simításokat végzik a kiállítótermekben: felkerülnek a falra és a vitrinekre a különböző tárgyfeliratok és magyarázó táblák, berendezik az interaktív játékteret is. Az elmúlt hetek folyamán megfeszített munka zajlott a Móra-múzeum falai között, hogy minden készen álljon a nyitásra.

A kiállítást a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg, a kollekció törzsanyaga az amerikai Oklahomából érkezett. A tárlaton eredeti cowboy nyergek, csizmák, kalapok, fegyverek várják az érdeklődőket az indiánok világának mindennapi tárgyai mellett. A kiállítást Jonas Stewart, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének helyettes követtanácsosa fogja megnyitni június 25-én 17 órakor.

A nagyközönség előtt szombaton 18 órakor nyílnak meg a kiállítás kapui: egészen éjjel 1 óráig nézhetik meg a tárlatot, melyen több alkalommal tartanak majd izgalmas tárlatvezetéseket. A Múzeumok Éjszakája központi témája így a vadnyugat lesz: cowboyok és indiánok felvonulására várják a résztvevőket a szegedi belvárosban, western kaszkadőr csapat tart majd több alkalommal bemutatót, a Móra-múzeum előtti színpadon elsütnek majd egy Colt fegyvert, emellett country tánccal és zenével is készülnek az estére.

A legendás vadnyugat című kiállítás az év végéig látogatható.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum