A város arca – jótékonysági árverés a gyermekekért

Void street art művész kiállításának megnyitójával kezdődik június 20-án az az eseménysorozat, amelynek végén az Országút Magazin a Művészetek Völgyével közösen átadja a jótékonysági árverésükre befolyt összeget egy olyan intézménynek, amellyel mindenki kapcsolatba kerülhet, aki megfordul a Balaton körül! De inkább senki ne szoruljon rá!

Az Országút kulturális, közéleti, tudományos magazin idén első alkalommal vesz részt a Művészetek Völgye Fesztiválon, és rögtön egy nagyszabású tervvel kerestük meg a Fesztivál szervezőit. A jótékonysági ötletet hamar befogadták, immár elmondható, hogy összefogásunkból egy különleges performansz születik július 23-án, Kapolcs Fő terén.

A magyar streetart egyik legismertebb művésze, Void a 31. Művészetek Völgye Fesztivál keretében a közönség előtt készíti el A város arca című monumentális alkotását a rá jellemző forma-és színvilággal. A 3×2 méteres, kétszárnyú tölgyfa kapu egyik oldalára street art, a másik oldalára graffiti alkotást fest. Amíg a festmény készül, Zsigó Bianka művészettörténész beszélget a képzőművész Petykával a streetart hátteréről, a művészi motivációról, a műfajt övező titokzatosságról, az előítéletekről, az elfogadásról és a támogatottságról.

Az elkészült alkotás a Fő téren lesz kiállítva a Fesztivál végéig, ahol szelfizni, fotózni is lehet.
De, ami ennél még fontosabb: Void felajánlásával az Országút Magazin és a Művészetek Völgye Fesztivál jótékonysági árverésre bocsátja az alkotást a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrum javára, ahol az összegből a kiságyakat szeretnék megújítani.

Az esemény bejelentésére június 20-án, hétfőn, 17:00 órakor kerül sor az óbudai Országút Galériában (Bp. Miklós tér 1), ahol Szabó Simon színész nyitja meg Void kiállítását, amely augusztus 18-ig tekinthető meg.

Az alábbi videót Void műtermében készítettük a kiállítás megnyitó kapcsán:

Void alkotására online licitálni július 23-tól a fesztivál végéig, vagyis július 31-ig lehet majd az axioart.com online aukciós portálon.

A jótékonysági árverés mellé állt Lékai-Kiss Ramóna, akinek nem volt kérdés, hogy veszprémi lányként és édesanyaként a veszprémi kórház gyermekrészlegét segítse a licitálás népszerűsítésével.

Az eseménysorozat végén ünnepélyes keretek között adjuk át a festmény árveréséből befolyt összeget a Gyermekcentrum megbízott vezetőjének.

Jöjjenek közelebb! Élőben alkotunk!

Forrás: Országút

,