Szarka Gyula: Ének a konyhából – gasztrokoncert  a Klebelsberg Kastély kertjében

Szarka Gyula, a Ghymes alapítója és együttese rendez gasztrokoncertet június 17-én a Klebelsberg Kastély kertjében. A varázslatos környezetben Karinthy Frigyes, Arany János, József Attila, Petőfi Sándor, Szarka Gyula, Lackfi János, Dolák-Saly Róbert, Szőcs Géza és Zalán Tibor műveiből csendülnek fel dalok.

A több mint ezeréves magyar konyhaművészet a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, amely gazdag, egyedi, változatos, kreatív és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. A június 17-i koncert célja, hogy zenében kifejezve, humorral fűszerezve mutassa be a magyar gasztronómiát, amire méltón lehetünk büszkék.

„Ha reggel kinyílik a szemünk, az első utunk a konyhába vezet. Főzzük a kávét, tervezzük a napot, családi kupaktanácsot tartunk, pörlekedünk, megbékélünk, fontos döntéseket hozunk. A konyhában zajlik az élet. Közben fő a leves, sül a hús, készülnek a finom falatok. Mert főzni öröm, enni gyönyörűség! Naponta sok ezer konyhában lobban fel a tűzhelyek lángja és kezdődik a varázslat. Konyha az egész világ és szakács benne minden férfi és nő – mondhatnánk Shakespeare után szabadon” – vallja Szarka Gyula, az est házigazdája.

„Ha egy kíváncsi marslakó errefelé csavarogna, meglepetéssel tapasztalná, hogy töltött káposzta, füstölt kolbász és túrós rétes finom illata lengi körül szépséges bolygónkat, különösképpen itt a Kárpátok környékét. Ezért úgy döntöttem, hogy írok néhány jókedvű dalt a gasztronómia örömeiről, melynek így vagy úgy , de mindenki a részese. Mert főzni öröm, enni gyönyörűség!” – részlet Szarka Gyula: Ének a konyhából című könyvéből.

Szarka Gyula: Ének a konyhából
gasztrokoncert a Klebelsberg Kastély kertjében
(június 17., péntek, 19.30 – Klebelsberg Kastély kertje)

Jókedvű dalok a gasztronómia örömeiről

További információ: https://klebelsbergkastelybudapest.hu/hu/programs/cityevents/receptek-a-konyhabol-gasztro-koncert-szarka-gyula-es-egyuttese-5214.html

,