KASZ+ 2022 – XIX. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion, fémművészeti alkotótábor

Időpont: 2022. május 30 – június 16.

Helyszín: Kecskemét, KÉSZ Ipari és Innovációs Park, acél- és fémszerkezet-gyártó ipari bázis

A KASZ+ 2022 – XIX. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion, fémművészeti alkotótábor a nyáron újra fogadja az indusztriális környezetben kísérletezni vágyó szobrászokat és képzőművészeket. A tizenkilencedik alkotótáborunkat a pandémia, a világunkban tapasztalható háborúság és sok feszültség ellenére is megrendezzük.

Alkotóműhelyünk hiánypótló rendezvénynek tekinthető. Kevés az olyan helyszín, ahol üzemi technológiák állnak rendelkezésre, ipari környezet ad különleges hátteret az alkotáshoz. A hozzánk érkező művészek számára szokatlan lehet, de mégis inspirálódásra alkalmas ez a közeg. Ipari tevékenységek, folyamatok közepébe csöppenni nem minden napi alkalom, ráadásul a műszaki eszközpark ritka lehetőségeket nyújt az innovatív gondolatoknak, az egyedi műtárgyak formázásának. Kilépni a járvány okozta bezárkózásból, kiengedni a kreatív energiákat, erre lesz most módjuk az alkotóknak.

A KASZ alkotóműhelye hidat képez a fémszobrászat és a képzőművészet többi ága között. Sok festőművész, iparművész, fotós használta ki a lehetőséget, hogy a képalkotás, az objekt műfaj terén is kiváló műveket alkosson, gazdagítsa a szimpoziont.

Jó kapcsolatok köttethetnek a művészek között, bővíthetők az ismeretek, hasznos lehet a munkamódszerek, gyakorlatok megismerése, az eszmék cseréje.

A tizenkilencedik alkotótáborunkat nyolc művész részvételével nyitottuk meg a kecskeméti

KÉSZ Ipari és Innovációs Park területén.

A KASZ+ 2022 alkotói: Cseh Lili szobrászművész ● Drabik Tamás szobrászművész ● Erős Ágost Koppány szobrászművész ● Gáspár Annamária képzőművész ● Gyurcsovics Mihály Ágoston szobrászművész ● Kusovszky Bea képzőművész ● Majoros Gyula képzőművész ● Tettamanti Ádám képzőművész.

Ahogy az előző években már szokásunkká vált, a művészeink figyelmébe szeretnénk egy, nem kizárólagos, alkotói témát ajánlani, ami a:

„PÁRHUZAMOS UNIVERZUMOK”

Túlnépesedett, rendkívül gyorsan változó világunkban a valóság helyes leképezése egyre nehezebb. A realisztikus érzékelést a virtuális térben folytatott életünk kíséri. Különböző, egymás mellett létező világokba rendeződünk, hiszünk különböző teóriákban, elvekben. Toleráljuk, vagy nem toleráljuk a környezetünket, más embereket, az eltérő nézeteket. Különböző nyelveken nyilvánulunk meg, különböző kultúrák, hagyományok befolyásolják sorsunkat. Sok egymás mellett létező valóság, amik a civilizációnkat megtestesítik.

Hiszünk abban, hogy ez a különleges indusztriális alkotói tér minden résztvevő számára megfelelő feltételeket ad az újszerű megközelítésekhez, a sikeres alkotásra.

Rendező: K-ARTS Művészeti Alapítvány, e-mail: karcolda@karts.hu, mobil: +3630-206-7080

Forrás: K-ARTS Művészeti Alapítvány

,