Halász Rita, Puskás Peti és Saya Noé a II. Bookline Könyvcsere Pikniken

Június 12-én második alkalommal rendezik meg a Bookline Könyvcsere Pikniket, ahol ezúttal a Margó Irodalmi Fesztivál keretében adhatnak a látogatók új életet régi vagy feleslegessé vált olvasmányainknak. Vendég lesz Halász Rita, Puskás Peti, koncertet ad Saya Noé.

A Könyvcsere Pikniken a Bookline arra buzdítja az olvasókat, hogy hozzanak magukkal már kiolvasott könyveket és vigyenek el olyanokat, amiket szívesen forgatnának. A Margó Irodalmi Fesztivál támogatójaként a Bookline így segíti elő a könyvek újrahasznosítását és az olvasás élményének megosztását, valamint szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy azok az értéktárgyak, amik számunkra már nem hasznosak, vagy akár feleslegesnek tűnnek, másnak még lehetnek értékesek.

A könyvek cseréje, olvasása, keresgélése már reggel elindul, délután pedig a szervezők beszélgetésekkel és koncertekkel színesítik a programot. Elsőnek Turai Barnabás, a nagy sikerű Sikidegvagyok Instagram-oldal alapítója mesél arról, hogy a mindennapok pörgésében hogyan juthat idő az olvasásra. Halász Rita, aki elsőkötetes szerzőként Mély levegő címmel megjelent regényével Margó-díjas lett, saját, olvasással és alkotással kapcsolatos történeteit, emlékezetes élményeit osztja meg a közönséggel. Őt követi Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Peti, akiket arról kérdezi a műsorvezető Valuska László, hogy milyen kapcsolódási pontok vannak a fenntartható életmód és az olvasás között.

A beszélgetések mellett kora délután két koncertet is meghallgathatnak az érdeklődők, 12:30-kor Saya Noé lép a Könyvcsere Piknik színpadára, a fiatal énekes a hazai elektronikus zene egyik meghatározó alakja. 14:00-től pedig az elsősorban dalszerzőként ismert Kocsis Bence és zenekara kezdi meg koncertjét.

Az eseményre könyvvel érkezőket a szervezők italkuponokkal, ajándék repohárral és sok szeretettel várják.

A Bookline 2021-ben indította el könyvcsere programját. A cserepontokként működő installációk, azaz a Lapozók országszerte fellelhetők, a kiolvasott könyveket jelenleg Budapesten, Pécsen, Debrecenben, Szombathelyen, és Győrben várják. 2022 második félévében további bővítést tervez a márka, hiszen a könyv és az irodalom közös érték, amit érdemes megosztani egymással.

A Bookline könyvcsereprogramjáról és az országszerte fellelhető Lapozókról itt található még több információ [hiperlink, https://libribookline.com/elindult-a-lapozo-a-bookline-konyvcsereprogramja/].

Bookline Könyvcsere Piknik

Időpont: június 12., vasárnap, 9:30-15:00

Helyszín: Városmajor Szabadtéri Színpad bejárata

Műsorvezető: Valuska László

Program:

9:30 Bookline Könyvcsere Piknik – Könyvcsere kezdete, installáció nyitása

12:00 Turai Barnabás – Olvasni a mindennapos pörgésben

12:30-13:00 Saya Noé koncert

13:00-13:30 Halász Rita – Egy Margó-díjas szerző történetei az olvasásról, alkotásról

13:30-14:00 Puskás-Dallos Peti és Puskás-Dallos Bogi – Mi köze az olvasásnak a fenntarthatósághoz?

14:00-15:00 Kocsis Bence és zenekarának koncertje