Tízezer Nemes Nagy Ágnes-kötetet kapnak a fiatalok

Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. a 20. század egyik legjelentősebb alkotójának verseiből és prózaműveiből készített egyedi válogatáskötetet. A szervezők a tízezer példányban megjelenő mű exkluzív kiadásával ajándékozzák meg a középiskolásokat és az egyetemistákat.  

A kezdeményezés célja, hogy a 20. századi magyar irodalom kiemelkedő alkotásai minél több fiatal olvasóhoz eljussanak. Nemes Nagy Ágnes a korszak egyik legnagyobb alakja, akinek lírája, esszéi a mai napig nagy hatással bírnak az olvasók újabb és újabb generációira. A Szilánkos fényjelek címmel Ferencz Győző szerkesztésében megjelenő, kereskedelmi forgalomba nem kerülő kötetet térítésmentesen bocsátják az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező magyar középiskolások, főiskolások és egyetemisták rendelkezésére.

A könyvosztással kapcsolatban Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója kiemelte:

„A Libri Könyvkereskedelmi Kft. elkötelezett támogatója a magyar kultúrának, melynek gazdagságához Nemes Nagy Ágnes felbecsülhetetlen mértékben járult hozzá. Születésének 100. évfordulóján rá emlékezünk ezzel a kötettel, melyben prózája és lírája előtt egyaránt tisztelgünk.”

A könyvkereskedő 2021-ben hívta életre a fiatalokat támogató kezdeményezést, akkor Mészöly Miklósnak, a 20. századi magyar prózairodalom megkerülhetetlen szerzőjének öt novelláját adták ki egy exkluzív kötetben Nem felelt meg neki címmel. A most megjelent Nemes Nagy Ágnes-kötetet a diákok június 10-től, érvényes diákigazolványuk felmutatásával vehetik át Ünnepi Könyvhét helyszínein, valamint országszerte a Libri 55 könyvesboltjában, a készlet erejéig.

Forrás: Libri Bookline

,