A legendás Cavern Club igazgatója a fővédnöke az ország legnagyobb Beatles eseményének!

Paul McCartney 80 éves! Kerek évszámhoz érkezett a Beatles legendás basszusgitárosa, akinek 80 életévét június 19-én ünnepli a magyar Beatles közösség az ország legnagyobb Beatles eseményén az Országos Beatles találkozón, melynek idei fővédnöke Jon Keats, a Beatles bölcsőjének, annak a legendás Cavern Club-nak az igazgatója, ahol maga a Beatles is 292 alkalommal lépett fel 1961 és 1963 között.

„Nagyon megtisztelő, hogy a Cavern Club igazgatója elfogadta felkérésünket, hogy az Országos Beatles találkozó fővédnöke legyen. Jon Keats figyelemmel kíséri a The Bits tevékenységét, fejlődését és több alkalommal mi is megfordultunk már a liverpooli Cavernben, közel 20 koncertet adva a világ legnagyobb Beatles eseményén a Beatle Week-en. Azért is nagy dolog, hogy a Beatles Mekkájának számító klub igazgatója pártolja a hazai eseményt, mert ő a Beatles világában az egyik leghitelesebb személyiség arra, hogy ennek a rendezvénynek a szakmaiságát igazolja” – Derecskei Zsolt, főszervező

Paul McCartney 1942-ben, Liverpoolban született és 1957-ben ismerkedett meg John Lennonnal. Ők ketten a 20. század legnagyobb szerzőpárosa, akik nevéhez a Beatles legnagyobb slágerei fűződnek. A zenekar 1970-es feloszlása után McCartney azonnal elkezdte máig sikeres szóló karrierjét és 26 stúdió albumot jelentetett meg. Legfrissebb lemeze a McCartney III 2020-ban jelent meg, amelyen Ő maga játszott minden hangszeren a felvételek során, így egy igazi karantén-lemez született. Az egész világ készül a nagy születésnapra a magyar Beatles rajongók pedig már hagyományosan – idén hetedik alkalommal – gyűlnek össze Budapesten, Magyarország legnagyobb Beatles eseményén az Országos Beatles találkozón 2022 június 19-én 16:00 órától Budapesten a Kobuci Kertben, hogy méltón megünnepeljék Paul 80. születésnapját.

Az Országos Beatles találkozón minden a Beatlesről – és idén Paul McCartneyról – fog szólni. Vendégművészként fellép Petruska András egy általa erre az alkalomra készített Beatles koncertblokkal és egy nagyszabású játék előzi meg a rendezvényt nem mindennapi, értékes nyereménnyel, egy eredeti Höfner hegedűalakú basszusgitárral. A Höfner gitárgyár jóvoltából igazi gitár-ritkaságokat lehet akár kézbe is fogni a helyszínen, a Beatles kvízjáték színpadi döntője során pedig hegyes fülekre lesz szüksége mindazoknak, akik meg szeretnék nyerni a játék fődíját. Az esti koncertblokk pedig ki másról szólhatna, mint Paul McCartneyról?

Tervezett program:

15:30 – Kapunyitás

16:00 – Első koncertblokk.

17:00 – Színpadi beszélgetés. Fő téma Paul McCartney és a Beatles. Moderátor: Petró Károly

18:00 – Második koncertblokk, vendégelőadó: Petruska

19:00 – Beatles quiz: legyél te az ország Beatles kvíz bajnoka!

20:00 – Harmadik koncertblokk, Paul McCartney 80

21:00 – Műsorzárás, de a Beat DJ pörög tovább

A színpadi program melletti állandó programok:

  • Höfner gitár-ritkaságok testközelben
  • Regisztráció a Beatles dalkitalálós kvízjáték színpadi döntőjére
  • A szünetekben Beat-DJ szettek

Az Országos Beatles Találkozó 2022 szakmai támogatója a Höfner Guitars.

Az esemény fő támogatója a Bástya Millenium Zrt. és az Alkotás Kft.

Időpont: 2022. 06. 19. 16:00

Helyszín: Kobuci Kert – 1033 Budapest, Főtér 1.

https://www.facebook.com/events/552095355903572