Elindult Amerikából a cowboy-kiállítás anyaga Szeged felé

Úton van Szeged felé a Móra Ferenc Múzeum cowboy kiállításának anyaga. A kollekció Oklahomából először Dallasba utazott szárazföldön, majd onnan repülővel Frankfurtba érkezett. Jelenleg a német nagyvárosban várják a tárgyak, hogy tovább utazhassanak Magyarország felé.

Nagy utat kell teljesítenie a szegedi cowboy-kiállítás anyagának: a közel tízezer kilométeres távolságot földön és levegőben teszi meg a kollekció, mire eljut Oklahomából Szegedre. A Móra Ferenc Múzeum leendő kiállításának anyaga először szárazföldön utazott Oklahomából a dallasi repülőtérre, ahol különböző hivatalos eljárások befejezése után repülőre tették a szállítóládákat. A kollekció így Dallasból indulva eljutott Európába, a frankfurti reptérre, ahol jelenleg is zajlanak az újabb vámkezeléssel kapcsolatos eljárások.

A cowboy-kiállítás kollekciója várhatóan napokon belül elindulhat Budapest felé repülővel, ahonnan ismét szárazföldön szállítják majd a tárgyakat Szegedre, a Móra Ferenc Múzeumba. A legendás vadnyugatról szóló kiállítás építése már hetek óta zajlik a szegedi közgyűjteményben, azonban a legkomolyabb szervezést igénylő szakasz mégis az amerikai kollekció szállítása és megérkezése. A tárlaton a cowboyok világa mellett az indiánok szokásait, életük mindennapjait is megismerhetik az érdeklődők. A kiállítást a Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitják meg.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum