Már csomagolják Amerikában a cowboy-kiállítás anyagát

Már csomagolják a cowboy-kiállítás anyagát Amerikában, az oklahomai Cowboy és Western Múzeumban. A szakemberek nagy precizitással készítik elő a tárgyakat a közel tízezer kilométeres útra. A tárlatot a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg a Móra Ferenc Múzeumban.

Javában zajlanak a szegedi cowboy-kiállítás előkészítő munkálatai. A Móra Ferenc Múzeum tárlatának törzsanyaga Oklahomából, az Egyesült Államok legnagyobb cowboy múzeumából fog érkezni. Az amerikai szakemberek már megkezdték a tárgyak csomagolását, hogy minden készen álljon a hamarosan kezdődő szállításra.

A tárgyak közel tízezer kilométeres út előtt állnak, földön és levegőben is utazni fognak. Emiatt a csomagolásra különleges figyelmet kell fordítaniuk az amerikai múzeum szakembereinek. Bizonyos tárgyaknak, például egy nyeregnek különleges szállítódobozokat is kellett készíteni a biztonságos szállítás érdekében.

A szegedi Móra Ferenc Múzeumban június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján fogják megnyitni a vadnyugat-kiállítást, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a cowboyok és indiánok életével, mindennapjaival, legendáival.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum