Ha felnövök… Pizsamaparti a mosonmagyaróvári FUTURA Élményközpontban

A Da Vinci Pizsamaparti, a tematikus élménytanulási programsorozat ismét élő premier eseménnyel jelentkezik.  A „Ha felnövök” elnevezésű pizsamaparti arra inspirálja a gyerekeket, hogy megismerjék álommunkájukat. A FUTURA, Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza éjszakai kalandok során lesz megismerhető a reggelig tartó program alatt. Nyitó esemény május 21-én.

A 7-13 éves gyermekeknek szóló ismeretterjesztő, szórakoztató Da Vinci Pizsamaparti új helyszínen jelentkezik. Ezúttal a mosonmagyaróvári FUTURA, az interaktív természettudományi élményközpont várja ottalvós bulira, valódi élménytanulásra a kíváncsi gyerekeket. A Da Vinci Pizsamaparti program célja, hogy az általános iskolás korosztály új, egyedi megközelítésben dolgozhassa fel a múzeumok, tudományos és kulturális intézmények által kínált tartalmakat. A gyerekek zárás után ismerkednek a kapcsolódó tematikákkal, s nem mindennapi élményeken keresztül szereznek új tudást.

A FUTURA és a Da Vinci Kids oktatási TV-csatorna és okosalkalmazás munkatársai olyan programot dolgoztak ki, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a természettudományokhoz, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket, miközben sok izgalmas szakmát és foglalkozást ismernek meg. Az esti program folyamán a gyerekek megtudhatják, mivel foglalkozik egy űrhajós, mit kutat a zoológus, a botanikus és a geológus. Nyitva tartás után csak ők lesznek az intézményben, aki pedig igazán kalandvágyó, ott is töltheti az egész éjszakát.

Az őslények koráért rajong a gyerek? Ha még nem fogott a kezébe igazi mammutfogat, ezen az éjszakán azt is megteheti. Szereti a természetet? Nagyítóval és mikroszkóppal ismerkedhet a növény- és állatvilággal. Fejlámpás nyomkereső kaland is várja a gyerekeket a beltéri játszótér állataival. A Da Vinci Kids élményórán bemutatják az űrhajóskiképzést és a planetáriumban virtuális utazást tesznek a naprendszerben.

Az éjszakai kalandok végeztével a „pizsamás felfedezők” a Futurában töltik az éjszakát. Újdonság, hogy az ottalvós jegy mellett ezúttal hazamenős jegytípust is választhatnak a jelentkezők.

„Örömmel kínáljuk ezt az új, nappali jeggyel nem elérhető komplex programot az általános iskolás érdeklődőknek.” – mondja Horváthné Pákozdi Emese, igazgató. „A Da Vinci ismeretterjesztő tartalmai és a FUTURA programjai együtt egyedülálló élményt nyújtanak, bemutatják e nem mindennapi szakmákat, és az iskolai tanulást és teljesítményt is előmozdítják.” – teszi hozzá.

Információk és jegyvásárlás:
https://www.facebook.com/events/1115974465638805

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag