A magyar férfiaknak nem érzik magukat sikeresnek

A National Geographic kutatásából kiderült, hogy a magyar férfiak kevés hányada érzi magát sikeresnek, és úgy vélik, nincs elég önbizalmuk. Fontos számukra a szakmai megbecsülés, nem vágynak izgalmas életre, de kedvelik a kalandvágyó típusú nőket. 

The Toyota Supra Mk4 in it’s full glory. (National Geographic)

National Geographic csatorna reprezentatív kutatása azt vizsgálta, hogy milyen tényezők befolyásolják a magyar férfiak karrierválasztását, hogyan vélekednek saját magukról és mennyire szeretnének izgalmas életet élni. Ugyanis a csatorna kínálatában számos olyan műsor szerepel, amely kifejezetten férfiaknak szól.  

A felmérésből kiderült, hogy leginkább a 30-39 évesekben ég a felfedezési vágy: több mint egyötödük vágyik izgalmas életre, harmaduk pedig szeret új helyeket felfedezni. Az eggyel idősebb korosztály esetében már alig 7% vágyik izgalmas életre. Érdekes módon, talán ezeknek az eredményeknek némiképp ellentmondva, a megkérdezettek nagyrésze (70%) vonzóbbnak találja az olyan nőket, akik kalandvágyó, felfedező típusok.

A National Geographic csatorna „Járatlan út” elnevezésű kutatása azt mutatja, hogy a válaszadó férfiak csupán 28 százaléka gondolja úgy, hogy saját megítélése szerint magabiztos, kellő önbizalommal rendelkezik. A felsőfokú végzettségűek esetében ez a szám alacsonyabb, alig 14 százalékuk mondta azt, hogy önbecsülése a helyén van. A megkérdezett férfiak 19 százaléka érzi magát sikeresnek.

A megkérdezett magyar férfiak többsége, 67 százaléka, stabilitásra törekszik a mindennapokban. Munkahelyválasztáskor a fizetés összegénél és a szakmai fejlődési lehetőségnél, jóval fontosabb a magas presztízsértékkel bíró állás és a fix munkaóra-szám. Ennek ellenére, a karrierválasztásnál a fizetés összege nagyjából csak egyötödüknek fontos. Sőt,a 30-39 éves korosztály esetében elenyésző kisebbségénél nyom a latban. A megkérdezettek négyötöde válaszolta azt, hogy kevésbé vagy egyáltalán nem számít a pénz.

A „Járatlan út” kutatásból kiderül, hogy a válaszadók zömét foglalkoztatja, hogy mások magas presztízsértékkel bírónak ítéljék meg a munkáját. A válaszadók közel 80 százalékának kifejezetten fontos, hogy szakmáját mások is megbecsüljék. A szakmai fejlődés a válaszadók közel felénél (47%) merült fel, azonban a döntő többség számára az kevésbé vagy egyáltalán nem mérvadó.

A National Geographic csatorna májusra több hetes műsorfolyamot állított össze, amely során a nézők a tévé képernyői előtt élhetik át izgalmakat. Nem kell messzi tájakra utazni, hiszen a NatGeo a nézők otthonába hozza az érdekes történeket. Olyan lélegzetelállító műsorok szerepelnek a kínálatban, mint például a Lecsapolt óceán, a Garázs varázs, a Római birodalom elveszett kincsei, Törzsutas a világ végén: Túlélni Amazóniát, A változások klímája.

 A Kövesd a járatlan utat! műsorai folyamatosan elérhetők a National Geographic csatornán, illetve a https://www.natgeotv.com/hu oldalon.

Forrás: National Geographic

,