Tánc világnapja veletek! Flying Bodies & Collective Dope: You are the Flow

Április 29-én ingyenes szabadtéri eseménysorozattal ünnepli a tánc világnapját a Várkert Bazár. A mozdulatművészet határterületeiről érkező alkotók közösségformáló köztéri, workshopból kifejlődő, itt és most spontán születő előadással készülnek, amely annyira erősen épít a közönség részvételére, hogy végül velük együtt alakul közös mozgás-jammé. Az előadók minden érdeklődőt részvételre hívnak, hogy kilépve a megszokott néző-előadó felállásból részesei legyenek a mozgásstílusok egybefonódásának, ahol a workshop, majd előadás közös flow élménnyel ér véget.

Mozdulatművészet és közösségformáló köztéri előadás, amely annyira erősen épít a közönség részvételére, hogy végül veletek alakul spontán partivá és közös jammé. Mozduljatok ki a megszokottból és tartsatok velünk az extrém sport és a kortárs művészet egybefonódásának különleges eseményen, ahol a workshop, majd előadás közös flow élménnyel ér véget!

A városi extrém sport, a parkour a maga akrobatikus és koreografált mozdulatsoraival könnyen képes kapcsolódni a legtágabb értelemben vett előadó-művészettel, a színházzal vagy a tánccal. S mivel természetes közege az utca, a nézők természetes módon válnak az előadás részeseivé, akár szereplőként is.

© Ballán Emőke

A Flying Bodies és a Collective Dope alkotóközösségeinek You are the Flow című produkciója olyan multidiszciplináris és aktív részvételre számító előadás és jam, amely az extrém sportolókat és a kortárs művészet közönségét ugyanúgy megszólítja, azzal a nem titkolt céllal, hogy mindkét csoportot kimozdítsa komfortzónájából. Az előadás a kortárs táncművészet eszközeivel, közösségi struktúrájával az úgynevezett flow-élmény előidézését hivatott szolgálni, ezt a természetesen generált, a belső gátak alól felszabadító, rendkívül szabad és elmélyült tudatállapotot a szereplők és nézők közösen élik meg.

A You are the flow című előadás premierje 2020. október 17-én volt, a budapesti Boráros téren található gördeszkapályán. A produkció a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, a Flying Bodies és a Collective Dope közös programjaként valósult meg.

Program:

16:00-18:00 workshop

18:30-19:30 előadás

20:00-22:00 buli

Előadók: Fügedi Balázs, Horváth Judit, Kancsó Luca, Kántor Mátyás,Kis Bálint, Pataki Zoltán, Takács László, Tillinger Alex, Till Jenevein, Oberfrank Réka, Varga Csaba Alkotók, koreográfusok: Csuzi Márton, Jenna Jalonen Zenei közreműködők: Csuzi Márton, Kovács Jeromos, Petróczki Ákos Produkciós asszisztens: Kárpáti Lili Melánia Videó: Szabó János Fotós: Szalai-Ballán Emőke

Támogatók, partnerek: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, Nemzeti Kulturális Alap, NKA Imre Zoltán Program, Hall of Parkour Hungary, Budapest Főváros IX. kerületi, Ferencváros önkormányzata, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Duda Éva Társulat, Műhely Alapítvány

© Ballán Emőke

A Flying Bodies egy olyan előadó-művészeti szervezet, melynek kiemelt célja a kortárs és underground kulturális terület gazdagítása, valamint a művészeti produktumok közvetítése és szabadtéri események kínálata, a különböző szubkultúrák kapcsolatba hozása a parkour, a kortárstánc, a színház és a cirkusz fúziója által.

A Collective Dope kortárs tánc és előadó-művészeti kollektívát Jenna Jalonen és Horváth Nóra alapították, amely különböző művészeti területek alkotóival dolgozik együtt. Alkotásaikban az utcai, közösségi és kortárstánc által inspirált komplex struktúrákban rejlő egyszerű mozgásformákat kutatják a nyers, extrém fizikalitás, a test tudatos és tudattalan állapotain keresztül.

Tánc világnapja veletek!
Flying Bodies & Collective Dope: You are the Flow
(április 29., péntek, 16:00 – Várkert Bazár, Öntőház udvar)

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/tanc-vilagnapja-veletek-flying-bodies-collective-dope-you-are-the-flow