Húsvéti ajándékok a Sétaműhelytől

A húsvéti hétvégére Önjáró Sétalapot és premiersétát is kínál a Sétaműhely. A Budaörs backstage túrán kiderül, hogyan tudták a budaörsi szőlősgazdák egészen húsvétig frissen tárolni a szőlőt, vagy, hogy mi a Törökugrató legendája. Az Önjáró Sétalap pedig új útvonalakkal jelenik meg, mellyel önállóan is megismerhetők a népszerű séták – ezúttal Pasarét emblematikus Bauhaus utcájába indulhatunk.

A Budaörs backstage során az Ó-temető 1800-as évekbeli sírjaitól a sétálók eljutnak a Kálvária-dombig, közelről is szemügyre véve a természet alkotta sziklaalakzatokat és az ember által létrehozott kőemlékeket. Meg lehet ismerni Magyarország legnagyobb összefüggő német nemzetiségi sírkertjét, és a szeplőtelen Fogantatás Kápolnát is.

Kik és miért terveztek ide felhőkarcolót, ami végül nem épült meg?
Miért veszítette el a település az 1940-es években lakosságának közel 85%-át?
Ki élt fenn a hegytetőn lévő barlanglakásban?

A Budaörs backstage premier sétán április 15-én kiderül!

A Sétaműhely új, letölthető, Önjáró Sétalapja közös nyomozásra, felfedezésre, kincskeresésre hív a város különböző pontjain. Ez a letölthető digitális füzetecske, olyan szabadtéri játékot tartalmaz, amivel saját tempóban lehet végighaladni az útvonalon, ráadásul egyszerre adja meg a tematikus túra és a szabadtéri társasjáték élményét. A sétavezető helyett azonban egy pontos térkép és utasítások vezetnek végig a túrán.

A Bauhaus és a Napraforgó elnevezésű legújabb séta nem csak a Pasarét emblematikus Bauhaus utcájába kísér el, hanem egy önálló városi játék keretében megismerteti a kísérleti mintalakótelep házainak és egykori lakóinak történetét. A kilenc állomásból álló városi játé sok-sok érdekes tudnivalót tartalmaz a Napraforgó utca kísérleti mintalakótelep építészetéről, közösségéről.

A korábbi séták közül a Budavári Bagolykereső nyolc állomásból álló városi játék, sok-sok érdekes tudnivalóval a budai Vár történetéről. A Görbe Márk Bestiáriuma című sétalap mitikus állatok és élőlények történetét mutatja be egy abszurd városi játék keretén belül, miközben 10 állomás alatt fel lehet fedezni Pest belvárosát.

Budaörs backstage

https://setamuhely.hu/seta/budaorsi-seta-setamuhely-varosnezo-seta/

Legújabb sétalap – Bauhaus és Napraforgó:
https://setamuhely.hu/shop/bauhaus-es-napraforgo/

A Sétaműhelyről:

A Sétaműhely lendületbe hozza a nagyvárosi embert. Napi, heti gyakorisággal szervezünk tematikus sétatúrákat magyar nyelven olyanoknak, akiket érdekel a kultúra és a társadalom. A történelmi, társadalmi és politikai, szakmailag releváns ismereteket szakértő előadók adják át élvezetes, vidám formában. Létügyünk az informális ismeretterjesztés és oktatás. Célunk emellett, hogy finomítsuk a szociális érzékenységet.

Forrás: Sétaműhely