Húsvéti készülődés a Várkert Bazárban – Virágvasárnapi családi programok és Gryllus Dániel zenésztársaival közös koncertje várja a közönséget

A húsvéti időszakot is a megszokott műfaji sokszínűséggel ünneplik a Várkert Bazárban. Virágvasárnap színes, ingyenes családi programokkal várják a családokat, nagycsütörtökön pedig Gryllus Dániel és zenésztársai lépnek fel egy többszörös jubileumot ünneplő húsvéti koncerten.

Idén április 10-ére esik virágvasárnap, amikor a keresztény hagyomány szerint Jézus bevonult Jeruzsálembe, nagycsütörtök pedig 14-én lesz, amely az utolsó vacsora napja volt – mindkettő fontos állomás a húsvéti ünnepre való felkészülésben.

Virágvasárnapi rendezvénysorozatán a Várkert Bazár ingyenes ünnepi programokkal várja a családokat egész nap. A hagyományos tojásfestés és kosárfonás mellett interaktív játékok és bábszínház is várj a gyereket. Belefér egy pici szívbe címmel zenés-táncos gyerekkoncert is lesz, amely a színház varázsát, a koncert szívdobogását hozza el az egész családnak: Grecsó Krisztián író adja elő azonos című kötetének megzenésített gyerekverseit a Csík Zenekar válogatott művészeinek közreműködésével.

A húsvéti készülődés április 14-én folytatódik. Nagycsütörtökön lép fel Gryllus Dániel zenésztársaival a Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című különleges koncerten, amely összművészeti élményt kínál az érdeklődőknek.

Pál Jézus kereszthalála után megtérve lett keresztényüldözőből apostollá és leveleiben máig aktuális tanításait fogalmazta meg. A levelek üzenetét elevenítette fel Sumonyi Zoltán megzenésített verseivel Gryllus 1991-ben, azóta számtalan helyszínen megfordult a produkció hazánkban és külföldön egyaránt. 20 évvel később, 2011- jelent meg a Pál apostol – Utazás téren, időn és hangokon át című könyv is jeles megszólalókkal. 2021-ben, a koncert 30. és a könyv 10. évfordulóját ünnepelte volna az előadás a Várkert Bazárban, de a pandémia miatt erre nem kerülhetett sor. Idén húsvétkor nyílik végre lehetőség a közös ünneplésre húsvét időszakában, ahol ezúttal Gryllus Dániel mellett Szirtes Edina Mókus és Ferenczi György lép fel az Első Pesti Rackákkal. A többszörös évfordulón mutatják be a kapcsolódó kötet második, bővített kiadását is.

Az összművészeti est nyitányaként Fabiny Tamás püspök köszönti ünnepi gondolataival a közönséget, az előadás ideje alatt pedig megtekinthetők Sinkó István festőművész alkotásai is, melyeket a dalsorozat ihletett.

Húsvéti készülődés a Várkert Bazárban
Virágvasárnapi családi programok és Gryllus Dániel zenésztársaival közös koncertje várja a közönséget
(április 10. és 14. – Várkert Bazár)

További információk:

https://varkertbazar.hu/esemenyek/viragvasarnapi-csaladi-programok

https://varkertbazar.hu/esemenyek/pal-apostol-dalok-pal-levelei-szerint

Forrás: Várkert Bazár